Afbeelding
Foto:

Nieuwe invulling voor Dorpsplein

ENTER - De Paarden- en Ponymarkt en het randprogramma hebben veel te bieden voor bezoekers van jong tot oud. Maar wie al de hele ochtend druk in de weer is om alles te bezoeken en te zien heeft wel even een rustmomentje nodig. Dit is hét moment om eens een kijkje te nemen op het Dorpsplein.

De organisatie probeert sinds afgelopen jaar om dit plein telkens een leuke nieuwe invulling te geven. Zo was er vorig jaar het Europees Klompenmakerstreffen. Waar hier eerder ook nog een deel van de markt stond, is het er nu vooral een plekje om even tot rust te komen. De handelaren maken plaats voor een gezellig randprogramma. Zo wordt hier een koetsendemonstratie gehouden. Een echte hoefsmid geeft een demonstratie over het smeden van de ijzers en schoeien van een paard. Dit soort oude ambachten zijn altijd bijzonder leuk om te zien én leerzaam voor jong en oud.

Kinderboerderij
Op het Dorpsplein is ook nog een andere bijzondere attractie te vinden: een kinderboerderij. De organisatie heeft namelijk in samenwerking met een zorgboerderij ruimte gevonden om wat dieren een plekje te geven. U bent van harte welkom om met de kinderen gezellig te komen knuffelen en aaien. Zij nemen veel verschillende soorten dieren mee. De kinderboerderij opent met de markt en blijft tot ongeveer 13.00 uur. Zo is er ook tijdens rustiger momenten tussen activiteiten altijd wat leuks te beleven!