Afbeelding
Foto:

Vroege vogels op kinderrommelmarkt

ENTER - De ruim 10.000 bezoekers die donderdag 17 augustus naar Enter komen hoeven zich geen moment te vervelen. Naast de grote publiekstrekkers van de paarden- en ponymarkt en warenmarkt is er namelijk ook weer een uitgebreid randprogramma opgezet.

Speciaal voor de jeugd keert ook de kinderrommelmarkt weer terug. Naar goed gebruik mogen kinderen tot en met 12 jaar weer gratis een kleedje bij de basisschool aan de Athanasiastraat neerleggen om overbodige spullen te verkopen. Een leuke traditie waar vrijwel iedereen wel mee is opgegroeid. Jong geleerd is vaak oud gedaan voor deze jonge handelaren.

Vroege vogels
Wie de beste plekjes wil krijgen moet wel vroeg uit de veren volgens marktmeester Johnny Jansen. Om 06.00 uur mogen zij beginnen met de opbouw, net als de andere kramen. De kinderrommelmarkt loopt dan eveneens tot 15.00 uur. De organisatie zal er op toe zien dat alleen kinderen hier hun spulletjes gaan verkopen, hoewel de ouders natuurlijk wel mogen helpen. Verder is het niet mogelijk om een plekje te reserveren met touw, lint of krijt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Er worden ook enkele attracties geplaatst zoals een draaimolen die dit nog leuker maken.

Lekker op de trekker
Liefhebbers van antieke trekkers komen eveneens aan hun trekken in Enter. Want dit jaar nemen maar liefst meer dan zestig oude landbouwvoertuigen deel aan de marktfestiviteiten. Deze staan dan opgesteld op het plein voor de Emté-supermarkt. De laatste vier jaar is dit al een vast onderdeel, tot groot genoegen van de bezoekers.

Winkelen en genieten
Uiteraard zijn ook de winkels geopend, veelel met leuke aanbiedingen. Wie na het struinen over de markten en door de winkels even uit wil rusten kan ook uitstekend terecht bij de lokale horeca op één van de vele gezellige terrassen. Deze diversiteit aan activiteiten is gelijk ook de kracht van deze Enterse markt: bezoekers komen graag jaar op jaar terug vanwege deze gezelligheid. En vaak komen ze ook buiten de markten nog eens naar Enter om te winkelen. Ondernemers haken daarom ook graag in op de markt.

Afbeelding