Afbeelding
Foto:

Nostalgie viert hoogtij op bijzondere Hoolterenk

HOLTEN - Na de geslaagde oogst dag van afgelopen zaterdag, dit ondanks de toch niet zo fraaie weersomstandigheden, zal er komende zaterdag op dezelfde plek aan het Beukenlaantje op de Hoolter Enk een nostalgische ploeg demonstratie worden georganiseerd.

Het geheel kan gezien worden als een verlengstuk op de oogst, nadat het graan geoogst is moet het stoppelland weer geploegd worden en dat zal dus zaterdag 5 augustus op traditionele wijze gebeuren. Er zal met paarden geploegd worden en met oude tractoren en dito ploegen. De vijftiger en zestiger jaren zullen aldus in beeld gebracht worden.

Aanmeldingen
Diverse liefhebbers van dit oude materiaal hebben zich inmiddels al aangemeld om, met hun Hanomag , Ferguson of Allis-Chalmers , hun kunnen te tonen. De organisatoren verwachten in elk geval een 6 of 7 tal combinaties te mogen verwelkomen. Het zal beslist geen wedstrijd worden maar puur een demonstratie van één scharige kantel-, wentel- en handhef ploegen. Voor de echte liefhebbers van oude tractoren en landbouwwerktuigen de moeite van een bezoek zeker waard. De aanvang is om 13.30 uur en de toegang is gratis.