Afbeelding
Foto:

Rolstoeldansers zoeken nieuwe leraar

HENGELO - De fanatieke rolstoeldansers van dansgroep Joy on Wheels in Hengelo zijn op zoek naar een nieuwe dansleraar of -lerares.

Joy on Wheels is de naam voor de rolstoeldans-groep die onderdeel is van de sportvereniging voor gehandicapten De Tubanten. Deze dansgroep komt op de vrijdagavond bijeen in Wijkcentrum Slangenbeek aan de Straatsburg 5 in Hengelo, van 20.00 tot 21.30 uur.

Afscheid
De dansgroep nam eind vorige maand afscheid van haar vaste dansleraar Jeroen Hol. Een aderlating, omdat een vervanger niet zomaar gevonden is. Het rolstoeldansen is immers een vrij specifieke discipline. De dansers en De Tubanten zijn dan ook druk bezig om oproepen te doen voor een nieuwe leraar. We spraken met PR-man Martin van der Laan over de zoektocht.

Niet makkelijk
"Makkelijk is het niet, om zo iemand te vinden", benadrukt Van der Laan. Het is immers vrijwilligerswerk met een kleine vergoeding en een heel specifieke discipline. Er wordt nu gezocht naar iemand die in ieder geval gemotiveerd is en affiniteit heeft met rolstoeldansen. "Het is niet nodig dat deze persoon al het landelijke diploma heeft voor rolstoeldansleraar, maar in overleg is het zeker mogelijk om dit te gaan halen", legt Van der Laan uit. Verder is het ook in goed overleg mogelijk om de vaste dansavond van de vrijdag te verplaatsen naar een andere dag, iets waar de leden al zeer positief tegenover staan.

Ambitie
De rolstoeldansers van Joy on Wheels hopen dat er met een mogelijke verandering van dansavond ook weer kansen ontstaan voor een jeugdgroep. Toen Joy on Wheels nog in Goor danste was er wel een dansgroep, maar door het late tijdstip op de vrijdagavond kwam hier een eind aan. Een mooie ambitie dus voor de nabije toekomst.

Interesse?
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met De Tubanten, via Info@detubanten.nl. Kijk ook op: www.detubanten.nl