Afbeelding
Foto:

Nieuwe hangbrug Sallandse Heuvelrug

NIJVERDAL - De nieuwe hangbrug in het speelbos van de Sallandse Heuvelrug is afgelopen week in gebruik genomen.

Vrijdag was de officiƫle opening met het overhandigen van de cheque van het Buitenfonds aan de boswachters van Staatsbosbeheer. Door middel van een crowdfunding-actie werd ruim 14.057,80 euro bijeen gebracht voor dit doel.

Nieuwe hangbrug
De oude brug viel haast van ellende uit elkaar; deze was dusdanig versleten dat de brug niet meer veilig was. Dankzij vele bijdragen kwam het geld voor een nieuwe brug bijeen. Het speelbos aan de Grotestraat 281 in Nijverdal is een mooie plek in het bos waar kinderen kunnen ravotten en de natuur ontdekken. Kinderen van een lokale camping openen samen met de aanwezigen de nieuwe hangbrug.

Buitenfonds
Via het Buitenfonds kunnen particulieren en bedrijven bijdragen aan projecten van Staatsbosbeheer waarvoor geen reguliere financiering beschikbaar is. Boswachter Ine Nijveld vertelt: "Het bos op de Sallandse Heuvelrug is een ideaal uitstapje voor ouders die met hun kinderen naar de natuur willen. In het speelbos kunnen ze spelen als in een speeltuin. De hangbrug is altijd al een populair onderdeel van het speelbos geweest. Maar de brug was niet veilig meer, en moest vervangen worden. Hier was geen geld voor beschikbaar. Samen met alle donateurs zijn we snel in de startblokken gegaan om de hangbrug nog deze zomerperiode te realiseren. En dat is gelukt." Het speelbos van Staatsbosbeheer ligt naast Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.