Afbeelding
Foto:

Kippen, konijnen, duiven en nog veel meer!

ENTER - Al vele jaren organiseert de kleindierenvereniging De Eendracht uit Rijssen jaarlijks een jondierendag voor haar leden.

De leden zijn liefhebbers en fokkers van ras kippen, konijnen, duiven en cavia's. Op de laatste zaterdag in augustus wordt er een bijeenkomst georganiseerd waar de leden hun nieuwste fok producten kunnen laten zien. Erkende keurmeester beoordelen de dieren die allemaal fraai tentoongesteld worden in keuringskooien. Natuurlijk zit er ook een competitie verband in want de mooiste dieren worden beloond met een leuke prijs.

Een plek om dit te organiseren moet gemoedelijk en toegankelijk zijn voor iedereen. In het verleden werd deze bijeenkomst gehouden in een hal van een timmerfabriek in Rijssen. Veel gezelliger werd het toen er gebruik gemaakt kon worden van het boerderijtje bij het parkgebouw. Zichtbaar voor publiek, laagdrempelige toegang doet gastvrij aan. Immers als fokkers willen we graag mensen interesseren voor de verrijkende hobby: plezier hebben aan het houden van dieren.

Helaas is het boerderijtje in Rijssen dit voorjaar verwoest door brand. Daardoor is de vereniging genoodzaakt om een ander onderkomen te zoeken. Het bestuur heeft dit dilemma kenbaar gemaakt bij hun hoofdsponsor Tijhof diervoeders in Enter. Samen is gezocht naar een passende oplossing. Hoe dan een probleem kan leiden tot een nieuw initiatief willen ze u graag 26 augustus laten zien. De leden van de Eendracht kunnen hun jongdierendag organiseren op het terrein van Tijhof diervoeders, en daar zal gezorgd worden voor gezelligheid met o.a. knuffel bak en informatie over kleindierenhouderij, voeding en huisvesting. Hierbij wordt dan ook iedereen uitgenodigd om kennis te maken met de kleindier liefhebberij. U bent welkom zaterdag 26 augustus van 11.00 tot 16.00 uur aan de Fleuweweg in Enter.