Ton van de Geest overleden

RIJSSEN - VVD-icoon Ton de Geest is afgelopen week overleden. De 82-jarige politicus was grondlegger voor de VVD in Rijssen.

In 1998 kwam hij in de gemeenteraad als fractieleider en in 2004 stopte hij vanwege verhuizing. Daarnaast was hij actief binnen het bestuur van de lokale afdeling, ook na zijn verhuizing. Van de Geest is inmiddels in besloten kring gecremeerd.

Roofvogelshow op kinder boerderij

RIJSSEN - Elke woensdagmiddag wordt vanaf 14.00 uur een spannende roofvogelshow gehouden bij kinderboerderij Egen Erf aan de Albertsdijk 20 in Rijssen.

De Valkerij Rijssen verzorgt deze shows, die zowel leuk maar ook een beetje leerzaam zijn. Het is een boeiende kans om de grotere vogels eens van dichterbij te zien, aangezien ze normaliter niet echt zichtbaar zijn.

Klankbordgroep voor nieuw
zwembad

RIJSSEN - Er is een nieuwe klankbordgroep opgezet om met de gemeente in gesprek te gaan over de wensen voor het nieuwe zwembad.

Er zijn drie varianten in overweging, namelijk nieuwbouw van alleen het binnenbad, nieuwbouw van het binnen- én buitenbad of nieuwbouw van beide baden plus de sporthal. Afgelopen maand werd al met een groep gebruikers gepraat over deze varianten. RZ&PC De Mors, ZPC Twenhaarsveld, Gehandicapten Sport Vereniging, Zwemvereniging Verstandelijk Gehandicapten, de Adviesraad Sociaal Domein, de Sportraad en personeel van het zwembad waren hierbij aanwezig.

Vervolgbijeenkomst
Op 6 september wordt een vervolgbijeenkomst gehouden waar alle sportverenigingen, vaste gebruikers en het onderwijs uitgenodigd zijn. Dit omdat dus ook specifiek de Reggehal zelf onderwerp van discussie is. Als vaste gebruikers is hun betrokkenheid wenselijk. Aan de hand van hun opmerkingen zullen deze varianten nog verder uitgewerkt worden. Draagvlak is belangrijk om zo zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan.