Huisbezoeken voor PGB-houders huishoudelijke ondersteuning

RIJSSEN - Met ingang van 1 januari 2018 gaat de gemeente Rijssen-Holten de huishoudelijke ondersteuning op een andere manier uitvoeren. Hiervoor is het belangrijk dat de huidige ontvangers van deze zorg via een PGB keuzes gaan maken. Om hen hierbij te helpen gaat de gemeente huisbezoeken uitvoeren de komende tijd.

Rijssen-Holten doet niet mee met een regionale aanbesteding maar gaat de huishoudelijke ondersteuning lokaal uitvoeren. Zo werd de afgelopen tijd al gepraat met onder meer zorgaanbieders.

Algemene voorziening
De huishoudelijke ondersteuning wordt een algemene voorziening. Dit betekent dat inwoners zelf hun hulp gaan regelen met één van de aanbieders waar de gemeente afspraken mee maakt. Dit zorgt dan voor een directer contact, minder administratieve lasten en hopelijk ook minder kosten voor de gemeente en gebruikers zelf.

PGB-houders
Voor PGB houders heeft een en ander als gevolg dat zij straks dus moeten gaan kiezen voor een specifieke aanbieder die dit voor hen uit zal voeren. Daarom worden PGB-houders met huishoudelijke ondersteuning thuis bezocht, om hen te ondersteunen bij het maken van die keuze voor een specifieke aanbieder. Dit kan dan ook bijvoorbeeld de huidige hulp zijn, mits de gemeente hier afspraken mee heeft. Bureau Sciopeng voert de bezoeken namens de gemeente uit en inmiddels zijn zij ook allemaal aangeschreven. De gemeente adviseert de ontvangers om bij het bezoek ook iemand uit de omgeving of de hulp aanwezig te laten zijn.