Afbeelding
Foto:

Drukke tijden voor
cleanteam Rijssen-Holten

RIJSSEN-HOLTEN - Het zijn drukke tijden voor het Cleanteam uit van de gemeente Rijssen-Holten. Dit in het jaar 2014 in leven geroepen Cleanteam heeft de beschikking over een in 2015 aangeschafte elektrische auto, die stil en schoon is.

Deze auto wordt bemand door twee werknemers van de gemeente Rijssen-Holten, namelijk de heren Henk Grobben en Hilbert Mast, zij zorgen voor het extra opruimen van zwerfvuil. Vooral in de centrumgebieden van Rijssen en Holten wordt er extra zwerfvuil opgeruimd. Maar ook ander drukbezochte gebieden, zoals winkelcentra en de stationsomgeving worden vaker schoongemaakt.

Evenementen
Maar ook is het team aanwezig na afloop van de diverse activiteiten die in de kern van de gemeenten plaats vinden, zoals bij markten, evenementen van de middenstandsverenigingen, en dergelijke. Vooral in deze zomermaanden met waren -en lommerdmarkten en diverse andere activiteiten heeft het team haar handjes vol. Vooral omdat het opruimen van zwerfvuil plaats vindt na de sluitingstijden van winkels of na afloop van gehouden evenementen.

Minder hotspots
Met de inzet van het Cleanteam wil de gemeente Rijssen-Holten de zogenaamde 'hotspots' met bovengemiddelde vervuiling door zwerfafval terug dringen. De extra opruimacties sluiten aan bij de reguliere reinigingswerkzaamheden. Het Cleanteam rekent ook op de medewerking van de gebruikers van de openbare ruimte. Door het goed schoonmaken hoopt het team dat er minder vervuiling ontstaat. De gedachte is dat een schone straat minder uitnodigt om er rommel op te gooien. Zo kunnen we samen onze omgeving schoon houden aldus de medewerkers van het Cleanteam.

Visitekaartje
Een schone gemeente is niet alleen goed streven op zich, maar ook een investering die zichzelf uiteindelijk terug zal verdienen. Want, zo is de gedachte, bezoekers die in een smeerbende terechtkomen zullen immers minder snel nog eens naar Rijssen-Holten komen of kiezen ervoor om ergens anders heen te gaan. Helaas waren dit soort schoonmaakteams jaren lang een ondergeschoven kindje bij veel gemeenten, eerder een noodzakelijk kwaad dan een functie die direct bijdraagt aan toeristische aantrekkelijkheid.

Dick Tukkers