Afbeelding
Foto:

Gemeente Hellendoorn zet camera in tegen afvaldump

HELLENDOORN - Wie deze weken door de natuur wandelt treft naast de mooie natuur en dieren ook nog een minder mooi fenomeen aan: alles van drugsafval tot complete huisraden. Want helaas blijkt de zomer ook altijd een piekmoment qua afvaldump.

In de Twentse buitengebieden komt afvaldump helaas niet zelden voor. Omdat mensen vaak moeten betalen om hun afval op de correcte manier in te leveren, 'loont' het dus om dit dan maar ergens te dumpen. Helaas doen de daders dit vaak in natuurgebieden. De gemeente Hellendoorn is dit nu dusdanig zat dat ze een rigoureuze maatregel nemen, namelijk het plaatsen van camera's. Het inzetten van camera's is niet eenvoudig vanwege privacy-eisen.

Big Brother
Waar ze staan of komen in de nabije toekomst? Tsja, dat vertelt de gemeente natuurlijk niet... maar dat ze er zijn is een zekerheid. Onder meer bij de brug over de Veenleiding tussen Daarle en Haarle staat een wel zichtbare camera. Dit bleek in eerdere jaren helaas een hotspot qua afvaldump.

Fikse kosten
De gemeente hoopt de afvaldump zo te kunnen voorkomen. Iedere keer dat mensen iets dumpen moet de gemeente dit namelijk op eigen kosten weghalen.