Pas op voor zakkenrollers

NIJVERDAL - De politie in Nijverdal waarschuwt de afgelopen tijd voor zakkenrollers. Afgelopen week werden nog twee telefoons uit een tas gestolen in Nijverdal.

Zakkenrollers worden nog vaak geassocieerd met 'de grote stad', maar het is zeker ook een fenomeen dat in kleinere plaatsen voor komt. Gelukkig kunt u zelf veel doen om het een zakkenroller moeilijker te maken.

Tips
De belangrijkste tip: wees alert en altijd een tikkeltje argwanend. Een onbekende die op u afstapt en wat te dichtbij komt? Het hoeft niet altijd iets te betekenen, maar kan zomaar een zakkenroller zijn. Het is ook verstandig om de portemonnee niet zomaar in een tas te doen of een achterzak, maar draag deze het liefst bijvoorbeeld in de binnenzak van uw jas. Zo is deze veel moeilijker te pakken voor een zakkenroller. Voor de dames en heren die toch met een tas op pad gaan is het verstandig om deze met de sluiting naar het lichaam te dragen, zodat de dader minder makkelijk toegang heeft. Verder kan preventie ook veel schelen: neem niet te veel contanten mee en scherm uw pincode altijd goed af bij het pinnen.

Toch slachtoffer?
Bent u helaas toch slachtoffer geworden van een zakkenroller? Neem dan in ieder geval ook contact op met uw bank om eventuele passen te laten blokkeren. Daarnaast is het verstandig om eventuele sloten in de woning te laten vervangen wanneer een dader ook bijvoorbeeld uw huissleutels meegenomen heeft. Dit voorkomt dat u ook nog eens slachtoffer wordt van een woninginbraak.