EHBO'ers zoeken opslagruimte

NIJVERDAL - De EHBO-vereniging Nijverdal-Hellendoorn en omstreken is op zoek naar opslagruimte. Dit is al enige tijd een wens voor de vereniging, maar hier lijkt nu enige schot in te komen. Want de vereniging hoopt eigenlijk dat de gemeente ergens nog wat passende ruimte beschikbaar heeft.

De leden lopen nu namelijk tegen wat organisatorische problemen op. Aangezien ze geen echte opslagruimte hebben, ligt veel materieel bij de één van de leden thuis. Dit zorgt inherent voor het veel reizen met deze spullen, wat weer onhandig is. Een centraal gelegen opslaglocatie in (bij voorkeur) Nijverdal zou dan ook een praktischer oplossing zijn.

Klein budget
De moeilijkheid hierin zit vooral in het feit dat de EHBO maar een relatief klein budget heeft voor dit soort zaken. Daarom heeft het bestuur de gemeente gevraagd om te kijken of er nog ergens passende ruimte is binnen gemeentelijke locaties, het liefst natuurlijk tegen weinig of geen huur. Ook eventuele andere organisaties die een ruimte ter beschikking zouden willen stellen zijn natuurlijk zeker welkom om een aanbod te doen.

EHBO erg belangrijk
De EHBO'ers beroepen zich bij deze wens ook op het belang van hun organisatie voor veel lokale evenementen. Zo worden de EHBO'ers ingezet bij vrijwel alles wat groter is dan een straatbarbecue, een uitvloeisel van de grotere druk op organisatoren om hun evenement zo veilig mogelijk te maken. Mede om deze redenen zij veel EHBO-verenigingen in de regio ook bezig om meer mensen te werven om hen op te leiden tot EHBO'er. Kijk voor informatie over de EHBO-vereniging Nijverdal-Hellendoorn op: www.ehbonijverdal.nl