Afbeelding
Foto:

Even Voorstellen:
Rob Meijerink, PvdA

RIJSSEN-HOLTEN – Het bestuur van de Partij van de Arbeid Rijssen-Holten heeft voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 Rob Meijerink uit Holten gekozen als lijsttrekker. Rob is 53 jaar en is raadslid sinds 2010. Sinds twee jaar is hij fractievoorzitter in de raad van Rijssen-Holten voor deze partij.

Wat waren uw ambities om lijsttrekker te worden?
Juist nu, nu het weer beter gaat na de economische crisis, is linkse politiek belangrijk. Den Haag heeft gelukkig eindelijk weer meer geld beschikbaar, dat moet nu naar de gemeenten voor taken die bij hen zijn neergelegd. Er moet voldoende geld zijn voor de zorg. Voor jeugdzorg, ouderenzorg, huishoudelijke hulp en voor banen. De nadruk ligt hierbij op beschutte werkplekken. Ook moet er geld naar blijvend goede sociale voorzieningen voor hen die daar op zijn aangewezen, voldoende betaalbare woningen in veilige en groene wijken, de gemeentelijke klimaatdoelen moeten gehaald worden enzovoort. Daarom wil ik lijsttrekker zijn van de linkse politieke partij van Rijssen-Holten.

Wat zijn uw doelstellingen voor de komende raadsperiode?
Klimaat en duurzaamheidsdoelstellingen, de vrijwillige zondagsopenstelling van winkels, de centra van Rijssen en Holten, zorg, wonen, sociaal beleid, sport en cultuur.

Wilt u de huidige politieke lijn voortzetten?
Ja, voor wat betreft de onderlinge politieke verhoudingen, nee voor wat betreft hoe mensen de zondag willen beleven en doorbrengen.

Heeft u een partijprogramma voor de komende raadsperiode?
Ik wil meer groene energie in onze gemeente. Sociaal beleid blijft op het huidige goede peil. Sport, bijvoorbeeld de schaats- en skeelerbaan en verdere nieuwe sportontwikkeling in Het Opbroek, een nieuw zwembad in Rijssen en sportinvesteringen in z'n algemeenheid. De afronding van de centruminrichting van Holten staat ook op de agenda. We willen een prominentere plek voor de Nagelhoutcollectie en cultuur in z'n algemeenheid. Er moet een intensivering komen op het gebied van de zorg. Den Haag moet met meer geld komen om de gemeente deze zorg goed te kunnen laten verlenen.

Welke acties voert u tot de aanstaande verkiezingen?
We gaan met ons programma "de boer op", maar zijn ook aanwezig op de markt, op straat, bij politieke bijeenkomsten, politieke cafés en debatten, overal dus.

Hoeveel zetels denkt u te kunnen behalen in 2018?
We hebben er nu twee zetels en we gaan voor drie zetels bij de komende verkiezing. Maar ook als we er maar 2 zetels halen gaan we er volle bak tegenaan. Niet voor ons zelf maar voor al die mensen die linkse politiek nodig hebben, en dat zijn er nog altijd heel veel, ook in Rijssen-Holten.
Dick Tukkers