Afbeelding
Foto:

Lessons and Carols in de Schildkerk

RIJSSEN – Het Vocaal Ensemble Rijssen onder leiding van Jan-Geert Heuvelman voert het Festival of Lessons and Carols uit in de Schildkerk op zaterdagavond 16 december om 19.30 uur.

De kerk is open vanaf 19.00 uur, maar van 19.00 tot 19.15 uur bespeelt Heuvelman het carillon in de Schildkerktoren en is er een bezinningsmoment rond het thema Stille Nacht op het plein voor de Schildkerk.

Leerlingen van de Fruytierscholengemeenschap verzorgen de Engelse Bijbellezingen, Dick Sanderman bespeelt het orgel en het orkest Camerata di Musica begeleidt. Daarnaast zullen de jonge zangers van het opleidingskoor van de Koorschool Rijssen voor het eerst in het openbaar hun medewerking verlenen!

Revius Carol
Vanuit de traditie behoren Once in Royal Davids City aan het begin en Hark the Herald Angels Sing aan het eind tot de vaste liederen die gezongen gaan worden. Dit jaar is er ook een primeur: de Revius Carol wordt voor het eerste uitgevoerd. Het eigenlijk het gedicht Geboorte van Jacobus Revius, dat vertaald is door Henrietta ter Harmsel. Dick Sanderman heeft de tekst op muziek gezet.

Koorschoolprimeur
Een tweede primeur betreft het eerste optreden van de choristers van het opleidingskoor van de Koorschool Rijssen. Deze koorschool, opgericht door Jan-Geert Heuvelman, wil een semiprofessioneel Boys Choir en een semiprofessioneel koor van Girl Choristers ontwikkelen.

Bassen
Het Vocaal Ensemble Rijssen is op zoek naar versterking voor de baspartij. Zangers zijn welkom op een reguliere repetitieavond om mee te zingen. Het koor repeteert elke maandagavond in D.A.C. de Molenhoek aan de Butaanstraat. In januari zijn er ook open-repetitieavonden. Meer informatie daarover op de website en facebook. Ook zangers voor de andere stemgroepen blijven van harte welkom. Entree 3 euro onder de 18 jaar en 6 euro voor volwassenen. Toegangskaarten zijn ook online te koop via de website van het koor www.vocaalensemblerijssen.nl.