Afbeelding
Foto:

Klokkenspel, bezinning rond thema Stille Nacht en dan massaal op het Schildkerkplein

RIJSSEN – De Stichting Stadsmuziek biedt de Rijssenaren een extra bezinningsmoment in de open lucht op het Schildkerkplein op zaterdagavond 16 december.

Het moment van bezinning gaat vooraf aan het concert van het Vocaal Ensemble Rijssen dat Festival of Lessons and Carols uitvoert vanaf 19.30 uur in de Schildkerk.

Klokkenspel
Voorzitter Gertjan ter Harmsel (op de foto links met dochter Anneke) en Erik Seppenwoolde zijn de stuwers van de stichting Stadsmuziek. Zij vinden het Festival of Lessons and Carols, het carillon in de Schildkerktoren en het overbekende lied Stille Nacht als bezinningsthema een bijzonder geschikte combinatie voor de decembermaand. "We hebben contact gezocht met dirigent Jan-Geert Heuvelman die ook beiaardier is en hij is bereid voorafgaand aan het concert van zijn ensemble de Schildkerktoren te beklimmen en achter de speeltafel plaats te nemen."

Meditatief
Ter Harmsel en Seppenwoolde hopen dat zo veel mogelijk mensen deelnemen aan het bezinningsmoment. "We zien het al helemaal voor ons: het Schildkerkplein vol mensen en vanuit de Schildkerktoren klinkt dan Stille Nacht. Een mooi meditatief moment als inleiding op de Lessons and Carols daarna. Jan-Geert begint net spelen om 19.00 uur en zal daarmee doorgaan tot ongeveer kwart over zeven. Dan is er daarna nog genoeg tijd over om in alle rust een plaats in de kerk te zoeken."

Buitenmoment
Ter Harmsel en Seppenwoolde hopen dat de Rijssenaren het bezinningsmoment in de open lucht zullen aangrijpen om samen na te denken over het wonder van Kerst. We nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan dit verstillingsbuitenmoment."