Afbeelding
Foto:

Sportclub wint verdiend van Avereest

RIJSSEN - Een spannende wedstrijd tussen Sportclub Rijssen 1 en Avereest 1. Twee teams gingen met elkaar een strijd aan om warm van te worden. Dat straalde af op het publiek, dat de kou trotseerde en daarvoor beloond werd met een hartverwarmende match.

Trainer Gerald Willems beschikte over een fitte selectie. Debutant van vorige week, Tygo Pijffers, staat vandaag in de basis. Dus 6 spelers onder de 19 jaar in het veld. Zeker dit seizoen, met het gegarandeerde kampioenschap van PH, is er niets te verliezen en kan de jeugd mooi doorstromen. Ze pakken het heel goed op. Avereest staat momenteel op de derde plaats en behoort bij de betere teams.

Zeperd
Na de zeperd van vorige week dus opnieuw een zware wedstrijd. Pupil van de week, Nino van Ooijen, wijst de club uit Rijssen de weg naar het doel. Dan fluit voor de aftrap scheidsrechter Herman Simmelink, die ondanks de kou rondloopt in korte broek en shirt met korte mouwen.

Genieten
Vanaf het eerste signaal zien de toeschouwers twee teams die elkaar weinig ruimte geven. Er valt heel wat te genieten. Avereest opent de score: 0-1. Sportclub reageert direct. Thijs Theijink schiet de bal laag in het doel van Avereest: 1-1. Beide teams geven in de rest van de eerste helft niets toe, zodat het 1-1 blijft.

Lob
Na rust zien we een feller spelend Sportclub. En dat betaalt zich uit. Maxim van Straaten kopt de bal van de achterlijn terug richting de 16-meterlijn. Daar staat Theijink helemaal vrij en hij schiet de bal soepel langs de doelman: 2-1. In 69-ste minuut wordt Maxim van Straaten weggestuurd. Op de rand van de 5 meter weet hij de bal met een mooie lob over de uit zijn doel gekomen doelman te spelen: 3-1. Dirk Oosthoek wordt dan gewisseld voor Khybar, die de plek van de geweldig spelende Theijink als rechtsvoor overneemt.

Spannend
Vanaf dat moment loert Sportclub op de counter. Uit een van die counters wordt door Khybar gescoord, maar omdat hij bij de aanname buitenspel stond, telt het punt niet. Avereest heeft veel balbezit en levert regelmatig een schot op het doel af. Dat loopt vaak goed af, behalve tegen het einde van de reguliere speeltijd. Avereest zet de stand dan op 2-3 en dat maakt de laatste minuten toch nog spannend. Na ongeveer 94 minuten klinkt dan toch het eindsignaal en kan Sportclub de 3 punten bijschrijven.