Afbeelding
Foto:

Presentatie Stoom in het Rijssens Museum

RIJSSEN – De Werkgroep Beeldpresentaties van het Rijssens Museum verzorgt maandagavond 11 december een beeldpresentatie met de titel "Riessen en Stoom" op het grote scherm in 'n Koffiehook van het museum.

De toegang is gratis, maar er wordt een kleine vergoeding van 4 euro gevraagd voor twee keer koffie of thee met iets erbij. De Werkgroep Beeldpresentaties bestaat uit Gerhard Baan, Jan van de Maat en André van den Houten.

Druk
Het drietal heeft een uitzonderlijk druk jaar achter de rug. Diverse presentaties werden samengesteld en vertoond in het museum en in zorginstellingen.

Via Vie
Op een flink aantal maandagmiddagen kwamen groepen senioren via de stichting Via Vie Welzijn naar het Rijssens Museum om te genieten van beeldpresentaties en bijbehorende verhalen. De beeldpresentaties trekken veel publiek. "De maandagmiddag is ideaal, omdat dan het museum voor het overige publiek gesloten is," zegt Gerhard Baan.

Avondpresentatie
Maar de leden van Werkgroep Beeldpresentaties hebben gehoord dat er ook mensen zijn die overdag werken, maar die ook graag de presentaties willen zien. "Die gelegenheid geven we nu, te beginnen op maandagavond 11 december. We laten een overzicht zien van de jute-industrie van Ter Horst die in Rijssen zo'n grote plaats heeft ingenomen en waardoor Rijssen is geworden tot wat het nu is," zegt Jan van de Maat.

Opsnuiven
Naast beeldmateriaal worden ook verschillende voorwerpen en materialen uit de vaste tentoonstelling van het museum gehaald. "Om te bekijken, vast te houden en nog eens even aan te ruiken om de geur van vroeger op te snuiven," aldus André van den Houten. En natuurlijk kan ook de in de kelder opgestelde weefgetouwen bekeken worden en nog veel meer zaken die met de jute-industrie te maken hebben.