Aanvragen Cultuur Adviesraad kan tot 12 december

RIJSSEN - Wie een geld wil aanvragen voor een cultureel project bij de Cultuur Adviesraad Rijssen-Holten (CAR) kan dat nog doen tot 12 december.

Verenigingen en instanties die zich bezig houden met iets cultureels kunnen een beroep doen op een eenmalige bijdrage uit de cultuurpot van de gemeente. De gemeente steunt culturele doelen die jongeren in aanraking brengen met cultuur, instellingen die projecten organiseren die niet direct uit eigen middelen gefinancierd kunnen worden en die vernieuwend zijn.

Zetje
Het doel van de gemeentelijke steun is om projecten zodanig een zetje in de rug te geven, dat ze in de toekomst op eigen kracht kunnen worden voortgezet.

8000 extra
Het totale budget voor cultuur is onlangs door de gemeenteraad opgehoogd tot 24.000 euro. Aanvragen worden door de CAR beoordeeld en van een advies voorzien aan B en W.

Wie wil weten hoe je aan aanvraag kunt indienen voor steun uit de cultuurpot, kan daarvoor terecht op de website van de gemeente Rijssen-Holten. Het aanvraagformulier is kort en uiterst gebruiksvriendelijk.