Afbeelding
Foto:

Jongenskoor Dalfsen geeft kerstconcert

RIJSSEN - Op Zaterdag 16 december om 15.30 uur zal het Jongenskoor Dalfsen in de Dionysiuskerk te Rijssen een kerstconcert verzorgen met de mooiste Christmas Carols, grotendeels afkomstig uit de Anglicaanse koorliteratuur.

Het jongenskoor dat vanwege de juiste koorklank is uitgebreid met enkele mannenstemmen bestaat uit zo'n 35 zangers, die allen in toga en superplie ook visueel de juiste sfeer uitdragen. Het repertoire, waarin de heldere jongensstemmen de boventoon voeren, bevat veel bekende liederen, onder andere, "o come all ye faithful ; silent night; Hark, the herald angels sing" maar ook prachtige solo's ondersteund door de geweldige akoestiek van de Dionysiuskerk zal menigeen kippenvel bezorgen. Meezingen is ook mogelijk, daarvoor zal de dirigent u het teken geven. De entreeprijs voor dit unieke concert in Rijssen bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor de jeugd tot en met 16 jaar. De kerk is vanaf 15.00 uur open en de kaartverkoop is op maandag, woensdag en vrijdagmorgen bij het kerkbureau, Rozengaarde 53 in Rijssen (naast de kerk). Ook op zaterdag 2 en 9 december tussen 15 en 16.00 uur.

Het koor
Het Jongenskoor Dalfsen is gestart in 1994. Initiatiefnemer en koorleider Henk Ophoff begon toen met tien jongens te repeteren. Na een jaar proefdraaien bleek het een succes en in 1996 is Stichting Jongenskoor Dalfsen opgericht. Doel was om jongens in Dalfsen en omgeving te trainen in het zingen van voornamelijk klassieke muziek en daarin blijvend te motiveren. Het koor heeft zich geleidelijk aan ontwikkeld en is inmiddels bekend geworden in de wijde omgeving. Het repertoire is normaliter voor een groot deel Anglicaans. Er wordt veel aandacht gegeven aan de ontwikkeling van de individuele stem. De jongens werken jaarlijks mee aan verschillende uitvoeringen van de MattheĆ¼s Passion op diverse grote podia in het land.