Mooiste fietsenstalling bij station Holten

RIJSSEN – De nieuwe fietsenstalling bij het NS-station in Holten is de mooiste fietsenstalling van Nederland. Dat vindt wethouder Jan Aanstoot.

De gemeente Rijssen-Holten werkt voortdurend aan een goed gemeentelijk fietsklimaat. Het fietsgebruik stijgt en dit heeft ook gevolgen voor het fietsparkeren bij de NS-stations in Holten en Rijssen. Samen met ProRail is de gemeente actief om beide NS-stations te voorzien van ruime overkapte fietsstallingen.

Holten
In 2016 is de fietsenstalling bij het NS-station in Holten vernieuwd en uitgebreid. De stalling voldoet nu kwalitatief aan de eisen van deze tijd. Wethouder Jan Aanstoot vindt dat de NS-fietsenstalling in Holten "de mooiste" van Nederland. "De stalling ziet er goed uit, is functioneel en heeft een prachtige ligging aan de voet van de Holterberg. De loopafstanden tot de trein zijn kort, er zijn goede aanbindmogelijkheden en de stalling is overkapt. Ook kan de reiziger gebruik maken van de OV-fiets.

OV-fiets
Met OV-fiets biedt NS Stations de makkelijke huurfiets voor bijvoorbeeld het laatste stukje van de reis. Het concept is eenvoudig: het OV-fietsabonnement is gratis. De reiziger sluit online gratis een OV-fietsabonnement af en betaalt een vast bedrag van € 3,85 voor de huur van de fiets voor 24 uur. Bij aankomst op het station, huurt de reiziger snel een OV-fiets om naar een afspraak te fietsen.

Rijssen
Aan de fietsenstallingen bij het NS-station in Rijssen wordt hard gewerkt. In 2016 stelde de gemeenteraad geld beschikbaar voor dit project en lag de planning voor afronding in de zomer van 2017. Vanwege vertraging bij ProRail is dit niet gelukt. Verwacht wordt dat deze fietsenstalling in mei 2018 klaar is.