Afbeelding
Foto:

Kerst met de Twente Zangers en Credo Kiev Koor

RIJSSEN - Geniet 2e Kerstdag van een prachtig concert van de Twente Zangers in samenwerking met het professionele Credo Kiev Koor uit de Oekraïne. Het is voor de Twente Zangers ondertussen een heuse traditie om elk jaar een groot kerstconcert te organiseren in een goed gevulde zaal van het Parkgebouw te Rijssen.

Speciaal voor deze avond wordt het podium omgebouwd tot een echt kerstdecor. Tijdens dit prachtige concert zal Vocaal Ensemble de Twente Zangers ook dit jaar weer traditionele én nieuwe kerstmuziek ten gehore brengen. Jan Willem Baan, voorzitter van de Twente Zangers: 'we hebben er een gevarieerd programma neer gezet. Je zult bekende nummers horen zoals het Stille Nacht maar ook het prachtige maar minder bekende Yuletide Fires.'Naast nummers die a capella gezongen worden zullen ook verschillende muziekstukken onder muzikale begeleiding gezongen worden. Pianist Gezinus Veldman is er elk kerstconcert bij en zal met zijn virtuoze spel ook dit keer voor ontroerende momenten zorgen. Ook panfluitiste Carina Bossenbroek zal een bijdrage leveren. De warme en heldere klank van haar prachtige voordracht zal gegarandeerd weer een waardevolle bijdrage zijn.

Het Credo Kiev koor
Bijzonder aan dit concert is het gastoptreden van het Credo Kiev Koor onder leiding Boghdan Plish. De Oosterse invloeden, loepzuivere koorklank en het brede muzikale bereik van deze professionele zangers zorgen voor enthousiaste reacties van het publiek en lovende kritieken in de internationale pers.

Prijzen
Hun prestaties bleven dan ook niet onbeloond: in de afgelopen jaren heeft dit koor verschillende prijzen gewonnen. Jan Willem Baan: 'we zijn enorm trots dat dit koor in hun tour Rijssen aan doet. Na concerten in onder andere het Concertgebouw van Amsterdam zullen ze hun tour in het Parkgebouw afsluiten.' Het repertoire van dit koor is breed: Van gewijde koorzang uit de 16e eeuw tot (volks)muziek uit de 21e eeuw, het komt allemaal voorbij.

Bestel kaarten
Kortom: het belooft dus een prachtig concert te worden en ook u bent van harte welkom. Wees getuige van een onvergetelijke avond en geniet van de warme klanken in de prachtige zaal van het Parkgebouw in Rijssen. Zo sluit u de kerstdagen muzikaal af. U kunt uw kaarten bestellen op de website van het parkgebouw (www.parkgebouw.nl). Aanvang concert: 18:00 uur.