Afbeelding
Foto: Suzanne Van Gaale

Op tijd reserveren voor Regiotaxi

TWENTE - De Regiotaxi Twente adviseert gebruikers om dit jaar weer op tijd hun ritten door te geven rond de kerstdagen. Dit om problemen en teleurstellingen te voorkomen.

De Regiotaxi Twente verzorgt het vervoer voor inwoners van Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Oldenzaal, Losser, Hellendoorn, Hof van Twetne, Tubbergen, Twenterand, Wierden en Almelo. Het gaat dan om groepen die moeilijk gebruik kunnen maken van openbaar vervoer, zoals gehandicapten.

Vroeg boeken
Zoals de gebruikers weten - en vaak over klagen - loopt het vervoer niet altijd vlekkeloos met lange wachttijden en rare ritten als gevolg. Maar als iedereen een stukje verantwoordelijkheid neemt, kan veel ergernis voorkomen worden voor u en andere reizigers. Daarom roept de Regtiotaxi op om ritten voor de kerstdagen op tijd door te geven. Let op: alle wekelijks geplande ritten VERVALLEN op 25 en 26 december en 1 januari, u moet deze dus wel aanvragen als u wilt reizen.

Eerste Kerstdag
Wilt u een rit op Eerste Kerstdag? Dan moet u deze aanvragen voor 24 december 12.00 uur.

Tweede Kerstdag
Reist u op Tweede Kerstdag? Vraag dan uw rit aan voor 25 december 12.00 uur.

Jaarwisseling
Op Oudejaarsdag rijdt de Regiotaxi Twente tot 20.00 uur. Ritten op 1 januari moet u uiterlijk 31 december 12.00 uur aanvragen. Deze uiterste tijden gelden ook voor het wijzigen van al eerder geplande ritten. U kunt uw ritten aanvragen door te bellen met 0900-1814 of via de website, www.regiotaxitwente.nl. Op www.ikwilvervoer.nl kunt u kijken welke alternatieven er eventueel in uw gemeente zijn.

Efficiƫnter
Het afgelopen jaar was er veel te doen omtrent de Regiotaxi in de betrokken gemeente. Aanleiding was het boeken van ritten. Dit kon eerder nog tot een uur voor aanvang van de rit, maar moet tegenwoordig uiterlijk om 22.00 uur op de dag voor de betreffende rit. Reizigers die later boeken moeten 3 euro extra betalen bovenop de kosten voor de rit zelf. Ook deze wijziging had als doel om meer greep te krijgen op de aangevraagde ritten en zo efficiƫnter te kunnen werken.