Afbeelding
Foto:

Goede begeleiding werk met beperking

TWENTE - Steeds meer mensen vinden werk de afgelopen tijd; ook mensen met een beperking die eerder moeilijk aan werk kwamen. Organisaties zoals het Werkplein Twente zetten zich actief in om ook deze groep aan werk te helpen. Maar dit is niet altijd eenvoudig.

Naast fysieke beperkingen waar vaak een duidelijke beperking is en een manier om dit op te lossen, zijn er ook mensen met psychische beperkingen die weer aan het werk willen. Als werknemer krijg je dan wel te maken met specifieke uitdagingen. Daarom organiseert het Werkplein Twente volgend jaar cursussen voor werkgevers om hier mee om te gaan.

Theorie en praktijk
De cursussen, die kosteloos gegeven worden op locatie bij de werkgevers, zijn er op gericht om mensen met een psychische beperking goede begeleiding te geven binnen hun nieuwe werkgever. De cursus geeft werkgevers een algemene indruk van psychiatrie en stemmingsstoornissen. Andere thema's die aan bod komen zijn psychotische stoornissen, verslaving, persoonlijkheidsstoornissen zoals borderline en angststoornissen. Deze klinken vaak vrij intens, maar een werkgever kan er vaak goed mee overweg waardoor de werknemer een eerlijke en redelijke kans krijgt op werk. De trainingen bestaan uit zes ochtenden en er kunnen twee personen per bedrijf deelnemen.

Informatie
Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Stafanie Meijer via stefanie.meijer@hengelo.nl