Afbeelding
Foto:

Minder in- en uitchecken bij regionaal Blauwnet

TWENTE - Reizigers die sinds 10 december gebruik maken van het regionale spoornet hoeven vanaf nu veel minder in- en uit te checken dan voorheen. Dit is te danken aan de invoering van het Blauwnet.

Blauwnet is de nieuwe, overkoepelende benaming voor het regionale spoornet met de vervoerders die niet de NS zijn. Eerder moesten reizigers in- en uitchecken bij iedere individuele vervoerder, dus zowel bij Keolis als Arriva en NS. Vanaf nu hoeft men alleen maar in en uit te checken wanneer men een overstap maakt van of naar NS en een Blauwnet-vervoerder. Dit maakt overstappen in de regio dus een stuk makkelijker voor reizigers. Daarnaast betalen reizigers geen opstaptarief in de bus wanneer ze van Blauwnet overstappen op een Arriva of Keolis-bus; dit scheelt dus ook concreet euro's voor de reiziger.

De trajecten
De trajecten van Blauwnet zijn Zwolle - Kampen, Zwolle - Enschede, Zwolle - Emmen, Almelo - Hardenberg, Zutphen - Oldenzaal, Enschede - Gronau en de nieuwe verbinding, Hengelo - Bielefeld.

Herkenbaar
Het in- en uitchecken bij Blauwnet is ook makkelijker dankzij de herkenbaarheid van de palen, die nu allemaal voorzien zijn van de blauwe huisstijl. Ook de treinen van Keolis en Arriva zijn voorzien van een herkenbare blauwe huisstijl om zo duidelijk te maken dat deze bij Blauwnet horen. In november verscheen de eerste Blauwnet-trein al met de nieuwe beschildering op het traject Zutphen - Hengelo. Inmiddels zijn ook de andere treinen voorzien van deze kleurstelling.

Geen wijzigingen
Voor de rest van het vervoer verandert er in principe niets; u kunt nog steeds bestaande abonnementen en kortingsproducten blijven gebruiken van Keolis of Arriva. Ook kunt u met uw NS-abonnement reizen bij Blauwnet. Wilt u meer weten over Blauwnet? Kijk dan op de website, www.blauwnet.nl. Wilt u graag reisinformatie? U kunt uw reis plannen en eventuele vertragingen bekijken op de landelijke website www.9292ov.nl, deze werkt voor alle vervoerders en zowel voor bus als trein.