Afbeelding
Foto:

Fieten Olie naar 't Lochter

NIJVERDAL - Fieten Olie gaat zich vestigekn op bedrijventerrein 't Lochter in Nijverdal. Vorige week woensdag, 6 december, tekenden Richard Fietsen en wethouder Thomas Walder hiervoor de koopovereenkomst voor een mooie kavel.

Fieten Olie wil graag op 3.000 vierkante meter een full-service tankstation realiseren met naast benzine- en dieselpompen voor personen- en vrachtwagens ook een shop en een wasstraat. Tevens wordt er voorzien in elektrische laadpalen.

Vergunningen
Het bedrijf en de gemeente hopen dat de benodigde vergunning en besluitvorming snel afgerond kunnen worden. De beoogde startdatum voor de bouw zal dan ergens rond maart-april 2018 liggen.

Groter bedrijf
Fieten OIie is actief in heel Noord Nederland en exploiteert ook al een tankstation aan de Smidsweg in Nijverdal. Het nieuwe tankstation komt op het kruispunt van de Burgemeester Boersingel en de Benjamin Franklinstraat. Richard Fieten: "Met deze locatie onder aan de afrit van de straks doorgetrokken 4 baans autoweg A35 doen we een investering in de toekomst. We geloven erin te kunnen profiteren van de toenemende verkeersstromen zowel van Zwolle naar Enschede en vice versa als van het verkeer dat afslaat naar Nijverdal centrum en Rijssen."

Nieuwe ontwikkelingen
Ook wethouder Walder toont zich enthousiast: "Na de Politie met hun kantoor Twente West is dit de tweede partij in korte tijd die kiest voor een locatie aan de N35. En we zijn met verschillende andere partijen in gesprek. Bedrijvenpark 't Lochter zit duidelijk in de lift."

Neit eenvoudig
De gemeente en Fieten Olie hopen dat de besluitvorming efficiƫnt zal verlopen. Dit is echter niet altijd een zekerheid. Vestiging van een tankstation is namelijk een complexe materie waar zeer veel wet- en regelgeving en milieu-eisen bij komen kijken.