Afbeelding
Foto:

Even voorstellen:
Camiel Versluis, Groen Links

RIJSSEN-HOLTEN - Het bestuur van Groen Links heeft voor de komende gemeenteraadsverkiezingen Camiel Versluis uit Espelo gekozen als lijsttrekker.

Camiel is 46 jaar oud, hij was lid van zijn Groen Links in zijn vorige woonplaats Amersfoort en heeft nog geen ervaring met het politieke raadswerk, omdat zijn partij Groen Links voor de eerste keer deelneemt aan de raadsverkiezingen in de gemeente Rijssen –Holten.

Wat is uw ambitie?
Het is onze ambitie om het duurzaamheidsbeleid van de gemeente op de kaart te zetten, zodat er concrete plannen komen voor het verduurzamen van woningen en het energieneutraal maken van de gemeente. Vanuit klimaatperspectief kunnen we ons niet langer permitteren om deze opgave op zijn beloop te laten. Als lijsttrekker neem ik hierin graag het voortouw.

Wat streeft u en de partij na?
We zullen als lokale partij herkenbaar zijn met een focus op duurzaamheid en saamhorigheid.

Wat gaat er veranderen?
Als nieuwkomer kunnen we niet oordelen over de wijze waarop in Rijssen-Holten politiek bedreven wordt. Wel kunnen we aangeven dat we niet denken in tegenstellingen, maar in oplossingen. We realiseren ons heel goed dat mensen thuis graag zien dat politici samenwerken om goed beleid te voeren voor de gehele gemeenschap. Dit zien we voor onszelf als opdracht.

Hebt u een partijprogram voor de komende jaren?
Ja, 22 november is dit vastgesteld tijdens de ledenvergadering. Nu kunt u deze
lezen op https://rijssen-holten.groenlinks.nl

Wat zijn de te verwachten acties tot aan de verkiezingen?
In de aanloop naar de verkiezingen zullen we onze plannen openbaar maken en goed luisteren naar alle reacties die we daarop ontvangen. We nemen ook de tijd om kennis te maken met onze collega's van andere partijen en horen ook graag wat hun plannen zijn. Wat vind u van het huidige politieke klimaat in Rijssen-Holten: De gemeente voert een degelijk beleid en gaat verantwoord met de financiën om. Daarin ligt een solide basis voor een hele gezonde politieke cultuur.

Op hoeveel zetels rekent u bij de komende verkiezing?

Dat wachten we af.

Dick Tukkers