Afbeelding
Foto:

Buurtbus Nijverdal Hellendoorn zoekt chauffeurs

NIJVERDAL - Op 2 maart 2018 zal de bestaande buslijn 96 tussen station Nijverdal en Hellendoorn haar laatste rit maken. Vervoersbedrijf Syntus, schrapt de lijn vanwege een tekort aan reizigers.

Om een alternatief te bieden voor deze buslijn wil Syntuss samen met Buurtbusvereniging Hellendoorn een buurtbuslijn opzetten tussen beide plaatsen. Daarvoor zijn echter wel vrijwillige chauffeurs nodig. De buurtbus onderhoudt op doordeweekse dagen en op zaterdag een verbinding tussen Nijverdal via Hellendoorn naar Krönnenzommer en vice versa. De buurtbus is een lijndienst van Syntus. Belangrijk verschil met de 'gewone' bus is dat de buurtbus wordt gereden door vrijwilligers.

Vrijwilligers gezocht
Nu zijn Syntus en de buurtbusvereniging Hellendoorn op zoek naar enthousiaste
chauffeurs, bij voorkeur uit het gebied waar de buurtbus rijdt. Wat kunnen zij bieden? Geen salaris maar wel dankbare reizigers! Ook krijgen chauffeurs een kleine tegemoetkoming in de reiskosten en een kerstattentie. Voor geïnteresseerden in deze boeiende vrijwilligersbaan wordt op 19 december om 19.30 uur de informatieavond georganiseerd in Partycentrum Noabers, Dorpsstraat 26 in Hellendoorn. Bezoekers kunnen zich van te voren opgeven via het gemeenteloket Bouwen, Milieu en Openbare Werken, tel nr. 0548-630214 of bmo@hellendoorn.nl