Afbeelding
Foto:

Vijftigste Kerstzangdienst Wilhelmina

RIJSSEN - Op woensdag 20 december aanvang 20.00 uur houd het Harmonieorkest van de Muziekvereniging Wilhelmina onder leiding van Wout Ligterink haar vijftigste Kerstzangdienst in de Rooms Katholieke Dionysiuskerk Rozengaarde 51 in Rijssen.

Ter gelegenheid van het vijftigste optreden van Wilhelmina op deze Kerstzangavond krijgt deze zangavond een speciaal tintje. De kerk is open vanaf 18.30 uur, de toegang is gratis, maar wel zal er een collecte worden gehouden. Voorafgaande aan de opening van de zangdienst zal Wilhelmina enkele Kerstkoralen spelen en de Kerstfantasie' Polish Christmas Suite'. De opening van deze avond is in handen van dominee Sander Ris van de Ontmoetingskerk in Rijssen. Na de opening volgt de samenzang met de kerstliederen 'Komt allen te tezamen' en 'Hoor de Eng'len zingen'. Als gastkoren treden vervolgens op: het Rooms Katholieke dames en herenkoor onder leiding van Bert Korenromp en orgel Berto Oosterveen, het vrouwenkoor van de Muziekschool onder leiding van Fenny van Hemmen en het gospelkoor TODA dat eveneens onder leiding staat van Wout Ligterink. Al deze koren zullen een drietal kerstliederen ten gehore brengen. Vervolgens brengt het harmonieorkest van Wilhelmina samen met TODA nog een drietal kerstliederen ten gehore. De sluiting van deze avond wordt verzorgd door Pastor H.de Vries. De Kerstzangdienst zal deze avond worden afgesloten met het gezamenlijk staande zingen van het overbekende kerslied 'Ere zij God'.

Vijftig jaar
De eerste Kerstzangdienst van Wilhelmina vond plaats in de OAD –garage aan de Morsweg in het jaar 1967. De Kerstzangdiensten werden vervolgens gehouden afwisselend in de Ontmoetingskerk en de Rooms Katholieke kerk, met zijn geweldige akoestiek . De volgende koren verleenden in de loop van de jaren hun medewerking aan de jaarlijkse Kerstzangdiensten van Wilhelmina: het Rooms katholieke Heren en Dameskoor, Pursang, TODA, het kinderkoor van de Rooms Katholieke kerk, De Twente zangers, Double Vision Promisses en het koperensemble van Wilhelmina.

Dick Tukkers