Afbeelding
Foto:

EHBO opleiding

HOLTEN - Momenteel is een groep cursisten van de EHBO Holten al weer bezig met het afronden van hun cursus. Eind januari doen zij examen. Inmiddels zijn ook de eerste aanmeldingen al weer binnen voor de komende basiscursus EHBO.

Met deze basiscursus EHBO volgens de richtlijnen van het oranje kruis weet u zeker dat u eerste hulp kunt verlenen. Het bedienen van de AED en de eerste hulp bij kinderen is een onderdeel van de cursus. Daarnaast is de cursus breed opgezet zodat u vol vertrouwen uw opgedane kennis in kunt zetten thuis, op het werk en binnen sport of vereniging. Bij voldoende deelname zal de cursus van 13 avonden starten medio februari op de donderdag. Ook zal er in het voorjaar een cursus AED en reanimatie aangeboden worden om in één avond te leren reanimeren en de AED in te zetten. Meer informatie en aanmelding via www.ehbo-holten.nl

Grote noodzaak
In Nederland is het percentage mensen dat EHBO toe kan passen relatief klein in vergelijking met andere Europese landen. Dit is jammer, want het is een belangrijk aspect om anderen te kunnen helpen in noodsituaties - maar ook uzelf.