Afbeelding
Foto:

Steun voor minima met levensmiddelenpakketten

RIJSSEN-HOLTEN - Op donderdag 14 december vond er bij het Transportbedrijf Pultrum aan de Noordermorssingel 22 in Rijssen tussen 13.30 tot 14.30 uur en van 18.30 uur tot 19.30 uur de uitgifte plaats van ruim 500 levensmiddelenpakketten, voor zelfstandig wonende minima.

De uitgifte vond plaats door het Diaconaal Netwerk Rijssen-Holten. Bij dit netwerk zijn op een enkele kerk na, alle kerken in Rijssen-Holten aangesloten. De personen of gezinnen die aanspraak kunnen maken voor dit levensmiddelenpakket zijn de mensen die dit jaar, of vorig jaar gebruik hebben gemaakt van de gemeentelijke regeling voor minima. Dit is een groep die het zeker niet makkelijk heeft gedurende het jaar en dus best wel wat extra's kan waarderen.

Het vervoer
Volgens de coördinator Ernst Woltering zijn er enkele dagen mee gemoeid om alles in goede banen te leiden. Het vervoer van de pakketten vanaf transportbedrijf Pultrum naar de personen en of gezinnen die in aanmerking kwamen voor het levensmiddelenpakket, vond plaats met eigen auto's, waarbij voor elke kerk gemiddeld zes personen deze dag in de weer waren voor deze bezorging van deze attentie.

- Dick Tukkers