Afbeelding
Foto:

Maak kennis met het Massagecentrum Twente

RIJSSEN - Het team van Massagecentrum Twente, gevestigd aan de Huttenwal 31A in Rijssen, bestaat uit drie ervaren en gecertificeerde sportmasseurs, ieder met een brede expertise.

Eigenaar Mark Nijkamp: "Mensen met verschillende klachten komen bij ons. Vele lopen al jaren rond met pijn. We behandelen sporters, mensen die veel zitten, zwangere vrouwen, jongeren, ouderen, etc. De klachten variëren van een (sport)blessure tot zwangerschapsklachten en van slaapproblemen tot rugklachten. Sommige patiënten hebben last van RSI of een 'spierknoop', veelvoorkomende klachten waar artsen of specialisten vaak geen oorzaak voor vinden. Ook zien we mensen met chronische pijn, bijvoorbeeld aan schouders, knieën, etc.

Meer dan een klacht
We kijken altijd breder. Een mens is immers meer dan een klacht. We hebben een brede kennis van het menselijk lichaam. En onze ervaringen als sportmasseur van o.a. wielerploegen, helpen ons snel een goed beeld te krijgen. We vragen door naar de omstandigheden en het ontstaan van de pijn. Als iemand bijvoorbeeld met nekklachten komt, dan kijken we ook naar de rug. Ook onderzoeken we iemands houding is en soms laten we een podotherapeut meekijken. We werken met korte lijnen met diverse zorgverleners. En we informeren hoe iemand slaapt. Soms kan bijvoorbeeld een ander kussen of matras wonderen doen. Hoe dan ook, veel klachten kunnen we vlot behandelen en daarnaast geven we adviezen om toekomstige problemen te voorkomen."

Preventie
Kortom, bij Massagecentrum Twente nemen ze tijd voor je. Een uur tot anderhalf uur per persoon. De behandeling begint met een kop koffie en een uitgebreide intake, echte aandacht. Veel mensen zijn inmiddels klachtenvrij, maar komen nog een paar keer per jaar terug. Daarmee kun je veel klachten voorkomen. En waarom niet? "Je gaat toch ook twee keer per jaar naar de tandarts?" legt Mark uit.

Ontspanning
Regelmatig een intensieve massage door een ervaren masseur helpt de in het lichaam opgehoopte afvalstoffen en spanningen te verdwijnen. Dat maakt de belaste spieren 'los'. Daarom bieden Nijkamp en zijn team ook hotstone-, antistress- en zwangerschapsmassages aan. Bij Massagecentrum Twente kun je verder terecht voor medical taping en
tens/microstroomtherapie. Meer weten of een afspraak maken? Bel 0548 - 226 311.

Open dag
Op zaterdag 13 januari van 9.00uur tot 13.00 uur neemt Massagecentrum Twente deel aan de open dag bij USA Sport. Mark, Arie en Ellis geven korte demonstraties, verkopen balsem en braces en verloten een gratis massage. Naast Massagecentrum presenteren o.a. personal trainer Niek Wessels en schoonheidsspecialiste Ans zich.