Afbeelding
Foto:

Rijssen viert 775 jaar stadsrechten in 2018

RIJSSEN – De Stad Rijssen viert volgend jaar een jubileum, want dan is het 775 jaar geleden dat bisschop Otto III Rijssen stadsrechten gaf.

Bijna 25 jaar geleden werd het 750-jarig jubileum uitbundig gevierd met een versierde wijken, de onthulling van het blijvend monument op het Schild (foto) en een grootse historische operette door het Rijssens Mannenkoor. Het 775-jarig jubileum zal niet in de omvang van 750 jaar Stad worden gevierd. Toch heeft het gemeentebestuur een bedrag beschikbaar gesteld om de Rijssense gemeenschap de gelegenheid te geven op gepaste wijze stil te staan bij het jubileum.

Werkgroep
Er is een gelegenheidswerkgroep gevormd die bestaat uit Jolanda Agteresch, Tanja Zwiers en Henk Wolterink van het Parkgebouw, Gerrit ter Horst van de Pelmolen, Gertjan Klein Legtenberg van het Rijssens Mannenkoor, Jan Willem Baan van de Twente Zangers, Tom Klokkenburg van Wilhelmina en Jan Bakker en Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum. De werkgroep heeft besloten om de werkwijze zo praktisch mogelijk te houden

Oproep
Rijssense verenigingen en instellingen worden dan ook opgeroepen hun activiteiten volgend jaar zo veel mogelijk in het teken te zetten van Rijssen 775 jaar Stad. Wie daarbij extra kosten maakt, kan een beroep doen op het budget dat de gemeente beschikbaar heeft gesteld en dat door de werkgroep wordt beheerd. Daarbij is het streven om alle activiteiten zo veel mogelijk te spreiden, zodat er het hele jaar momenten zijn waarop het jubileum wordt gevierd.

Melden
Wie een idee heeft, wordt gevraagd dat door te geven aan de Werkgroep Rijssen 775 Stad. Daarvoor is een speciaal e-mailadres geopend: stadrijssen775jaar@gmail.com Bij het doorgeven is een duidelijke vermelding met naam, adres, e-mailadres, globale omschrijving van het plan en zo mogelijk een kostenraming aan te bevelen. De ideeën kunnen tot en met 15 januari worden ingezonden. De werkgroep inventariseert, houdt de planning in het oog en besluit al dan niet om steun te verlenen.