Frank Helmer: Astronomie in de antieke wereld

HOLTEN - Frank Helmer zal op maandag 15 januari een lezing houden over de astronomie in oude tijden. Aanvang is om 20.00 uur in het Kulturhus in Holten aan de Smidsbelt 6.

Astronomie houdt de mensheid al eeuwenlang in z'n greep. Vroeger bekeken we het heelal zonder de kennis en middelen van nu. Ook toen werden belangrijke ontdekkingen gedaan, waarvan sommigen met de tijd weer verloren gingen. Met de huidige techniek zijn een aantal van die ontdekkingen terug te halen. Frank Helmer vertelt er alles over in deze interessante lezing. Entree bedraagt 7,- euro voor donateurs en 10,- voor niet-donateurs.

"Een lepelaar op safari"

HOLTEN - Toneelclub O.C.H. zorgt voor een vermakelijke avond met de voorstelling "Een lepelaar op safari". De voorstelling is te zien in het Kulturhus Holten op 19 en 20 januari.

In "Een lepelaar op safari" weten opa en kleinzoon Mollema zichzelf in lastige situaties te wringen. Kleinzoon Peter doet een belofte aan een meisje die hij eigenlijk niet kan nakomen en wordt hier over aangesproken door zijn zus. Ondertussen droomt opa Cor Mollema van een Rijnreisje precies zoals hij dat wil, maar is dit wel haalbaar? De zaal gaat open om 19.30 uur die avond en de voorstelling zal beginnen om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 7,50 euro en kunnen gekocht worden bij het infopunt van het Kulturhus of via www.kulturhusholten.nl.