Afbeelding
Foto:

Toelevering Online heeft slimme 'robot'

RIJSSEN - Nijhuis Toelevering uit Rijssen lanceerde vorig jaar een nieuw concept: Toelevering Online. Met een online configurator kunnen bouwbedrijven en ZZP'ers maatwerk kozijnen samenstellen die binnen vijf werkdagen op locatie geleverd worden.

Dit concept werkt al goed, maar er was nog verbetering mogelijk om dit te stroomlijnen. Zo is er nu een slim stuk software ontwikkeld dat een deel van het bedrijfsproces overneemt. Met de configurator kunnen klanten olnline zelf kozijnen bestellen die dan binnen vijf werkdagen op locatie geleverd worden. Dit leverde al wat tijdswinst op doordat de klant een stukje werk uit handen nam. Toch ging er nog wel wat tijd verloren bij afhandeling van de bestelling. Daarom ontwikkelde Gijs van Beek, IT manager bij Toelevering Online, een koppeling tussen de configurator en de interne software die onder andere gebruikt wordt voor het tekenen en de machine aansturing. Deze 'robot' neemt de bedrijfsprocessen na een bestelling over.

Koppeling
ls een klant een bestelling plaatst is al tot in detail duidelijk hoe het bestelde product eruit moet komen te zien, welke materialen er nodig zijn en wanneer het kozijn op locatie moet worden geleverd. Met deze informatie gaat de robot aan de slag. Op dit moment worden nieuwe orders iedere dag volautomatisch ingevoerd door een software robot', vertelt Van Beek trots. De medewerkers van Toelevering Online hoeven dagelijks alleen maar de productieplanning op orde te hebben en de robot doet de rest. De robot helpt niet alleen het proces te versnellen, hij elimineert ook nog eens fouten die kunnen ontstaan door menselijk handelen. 'Bij een dergelijke koppeling is het eigenlijk heel simpel. Het gaat altijd mis of het gaat nooit mis. Alles is in de testfase uitvoerig getest. Alle mogelijke scenario's zijn foutloos doorlopen, dus alle bestellingen zullen foutloos in productie gaan', aldus Van Beek. Benieuwd naar de online tool? ?Kijk op www.toeleveringonline.nl.