Afbeelding
Foto:

Roland Cornelissen CDA Rijssen-Holten

RIJSSEN-HOLTEN – Roland Cornelissen is gekozen als lijsttrekker voor het CDA Rijssen-Holten tijdens de komende raadsverkiezing op 21 maart. Roland is 46 jaar oud en is sinds 2006 actief als fractievolger. In 2007 werd hij schaduwfractielid, in 2010 raadslid en vanaf 2014 is hij CDA wethouder in de gemeente Rijssen-Holten.

Waarom stelde u zich beschikbaar als lijsttrekker? Allereerst omdat het erg leuk is om te mogen doen. Ik verheug me op debatten met de andere lijsttrekkers en de campagne die we gaan voeren. Maar het is vooral een bijzondere eer dat je zo'n mooi, enthousiast team mag aanvoeren.

Streeft uw partij bepaalde hoofddoelen of ambities na? Duurzaamheid is belangrijk in ons programma. We vinden het tijd om werk te maken van de ambities die we hebben. Daarnaast zijn we na de herindeling vooral gefocust zijn geweest op harmonisatie van beleid. De raad heeft aangegeven dat we de eigen identiteit van de verschillende kernen moeten erkennen, koesteren en versterken. Omdat de kernen van elkaar verschillen vinden wij dat dan ook de spelregels voor die kernen van elkaar mogen verschillen.

Wilt u de politiek op de huidige wijze voortzetten? Als het gaat over de manier waarop we als partijen met elkaar omgaan, is het antwoord volmondig: ja. We kijken terug op een prettige samenwerking in de huidige coalitie. Voor toetreding tot een volgende coalitie is wel weer belangrijk dat we het CDA programma voldoende herkennen.

Heeft u een partijprogramma voor de komende jaren? Ja, met ons programma "Goed voor mekaar" geven we aan waar het CDA voor staat. Waar we voor, maar ook waar we tegen zijn. Daarnaast laten we zien hoe we op basis van onze uitgangspunten onze afwegingen maken. Zo kan men ook zien hoe we zaken afwegen die niet in ons programma staan.

Wat zijn de te verwachten acties tot aan de verkiezingen? Vier jaar geleden hadden we een eigen CDA winkel waar mensen ons konden bezoeken. Nu gaan we "on tour", maar daar kan ik nog niet teveel over verklappen, behalve dat mensen veel groen gaan zien in de straten van Rijssen-Holten.

Wat vind u van het huidige politieke klimaat in Rijssen-Holten? Erg goed! We zijn het niet altijd eens met elkaar, maar gaan met respect met elkaar om. Die goede verstandhouding en informele contacten zijn belangrijk. Geen politieke spelletjes voor de bühne, dan blijft het in Rijssen-Holten "goed voor mekaar"!

Op hoeveel zetels rekent u bij de komende verkiezing? Vijf, maar het mogen er van mij ook meer worden hoor!

Wilt u in korte bewoordingen nog iets toevoegen aan het bovenstaande? Het CDA gaat de verkiezingen in met een mooi en enthousiast team, wilt u met ons in gesprek? Dan komen wij graag op de koffie. Als u zorgt voor de koffie, dan nemen wij iets lekkers mee!
Dick Tukkers