Repaircafé steeds bekender

HOLTEN- Afgelopen jaar is het repaircafé in Holten steeds drukker geworden en weet men het meer en meer te vinden om spullen te laten repareren.

Een repaircafé is een fenomeen dat de laatste jaren aan bekendheid heeft gewonnen. Ook in Nederland heeft het op vele plaatsen de kop opgestoken. Repaircafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om het samen repareren van kapotte elektrische apparaten, meubels, speelgoed, kleding, etc. Bezoekers nemen hun beschadigde spullen mee en repareren die vervolgens samen met deskundige vrijwilligers. Gereedschappen en materialen zijn voorhanden. De reparaties zelf zijn gratis. Alleen eventuele vervangende onderdelen moeten betaald worden. Ook mensen die geen beschadigde spullen in te brengen hebben mogen meehelpen met de reparaties. Naast het repareren draaien de repaircafés ook om het leren van vaardigheden en mensen met elkaar verbinden. Het idee achter de repaircafés is dat we te veel spullen weggooien die vaak eenvoudig te herstellen zijn. Het ontbreekt mensen vaak aan de vaardigheid om zelf deze spullen te repareren terwijl mensen met praktische kennis vaak laag gewaardeerd worden door de samenleving en hun kennis nauwelijks benut wordt. Het repaircafé wil daar verandering in brengen. Op deze manier wordt kennis overgedragen en wordt de hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is voor nieuwe spullen teruggedrongen.

Repaircafé Holten
Elke eerste vrijdag van de maand tussen 13.30 en 16.00 uur kunt u terecht in het Jeugdhonk, Tuinstraat 2 te Holten waar een vrijwilliger zich over uw kapotte spullen zal ontfermen.
Verdere informatie kan gevonden worden op www.viaviewelzijn.nl onder de kop Repaircafé.