Afbeelding
Foto:

VVD Lokaal wil de winkels in Holten op zondag openen en in Rijssen gesloten

RIJSSEN – De winkelopenstelling op zondag lijkt het grote onderwerp te worden voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart.

Vooral de VVD Lokaal lijkt een groot pleitbezorger van de zondagsopenstelling in de gemeente Rijssen-Holten. Er is zelfs een speciale poll waarop de burgers hun mening kunnen geven over het openstellen van winkels op zondag. Volgens lijsttrekker Frans Noordam van VVD Lokaal laat de koopzondagenquête geweldige aantallen stemmers zien. "Het lijkt een bevestiging dat dit onderwerp enorm leeft onder de inwoners van Rijssen-Holten. In de aanloop naar de verkiezingen straks in maart, willen we naast de mening van onze winkeliers ook graag de mening van onze inwoners weten," aldus Noordam.

De winkels open op zondag is landelijk normaal, maar nog niet in Rijssen-Holten. "Natuurlijk kleven er ook bezwaren aan de openstelling van winkels op zondag. De vraag is: kun je wat doen aan deze bezwaren? De vrijheid die we hebben om zelf te bepalen of we de winkels mogen openstellen en te mogen winkelen op zondag is een groot goed. Dat daarbij rekening gehouden wordt met mensen die graag een ongestoorde zondagsrust willen is zeker zo belangrijk," laat Noordam weten.

De roep om een koopzondag wordt vooral gehoord in Holten. Veel toeristen en eigen inwoners doen op zondag boodschappen in Markelo en Deventer. Noordam stuurt erop aan om de winkels in Holten op zondag open te stellen en in Rijssen gesloten te houden. Volgens hem kan zo iedereen op zijn eigen wijze invulling geven aan de zondag. Dat heet verdraagzaamheid," aldus Noordam. Op de poll www.rijssen-poll.nl worden de inwoners van Rijssen gevraagd naar hun mening, datzelfde wordt gevraagd aan de inwoners van de kern Holten, zij kunnen terecht op de poll www.holten-poll.nl.