Afbeelding
Foto:

Even voorstellen:
Bert Tijhof, ChristenUnie

RIJSSEN-HOLTEN – "De selectiecommissie en de leden van de ChristenUnie hebben mij verzocht of ik het lijsttrekkerschap nogmaals zou willen aanvaarden. Na een gesprek met onze fractievoorzitter Jan Berkhoff, hebben we samen besloten ieder van uit zijn eigen rol, ook de komende jaren dienstbaar te zijn voor de gemeenschap Rijssen-Holten."

Bert Tijhof is 44 jaar en sinds 1998 actief als raadslid en vanaf het jaar 2015 als wethouder, Streeft u en uw partij bepaalde hoofddoelen of ambities na: Bij het zoeken naar antwoorden op de uitdagingen van deze tijd laten wij ons als christelijke partij inspireren door de Bijbel, in de Bijbel gaat het over mensen, over samenleven en ook over de overheid. De Bijbel heeft een bevrijdende boodschap die hoop geeft voor de toekomst. Wij geloven daarom dat christelijke uitgangspunten in de politiek er ook toe doen in Rijssen en Holten. We vatten dit samen in onze kernboodschap: De ChristenUnie zorgt dat iedereen meetelt, investeert in de toekomst van kinderen en komt op voor vrijheid.

Wilt u de politiek op de huidige wijze voortzetten
Ook de afgelopen vier jaren heeft de ChristenUnie deelgenomen aan de coalitie en hebben we als college en raad samengewerkt onder het motto Samen werken voor elkaar! Dit is heel goed verlopen, een mooie fundament om op verder te bouwen lijkt me.

Hebt u een partijprogram voor de komende jaren:
Natuurlijk heeft de ChristenUnie ook een programma, het is te vinden op onze site www.rijssen-holten.christenunie.nl. De titel van ons programma is: Waardevol voor Rijssen+Holten

Wat zijn de te verwachten acties tot aan de verkiezingen:
De komende tijd tot aan 21 maart zal de campagnetrein gaan rijden, het team van ChristenUnie Rijssen-Holten doet hier volop aan mee. U zult ons gaan zien op allerlei plekken om het gesprek aan te gaan en om onze ideeën te laten zien. Ook zullen onze nieuwe kandidaten op de lijst zich gaan presenteren. U kunt ons natuurlijk ook volgen via Facebook, Twitter en Instagram.

Wat vind u van het huidige politieke klimaat in Rijssen-Holten
We hebben een prima politiek klimaat in Rijssen-Holten, er wordt goed samengewerkt. Dit gaat niet vanzelf en daarvoor is ook de wil om er samen uit te komen voor nodig. Of je nu nieuwkomer bent in de gemeenteraad of er al jaren zit, het gaat er niet om dat je populistisch een tegengeluid laat horen, maar dat je de goede dingen weet te bereiken voor de gemeenschap van Rijssen-Holten. De ChristenUnie heeft in het verleden laten zien dat we dit op een constructieve manier kunnen vanuit een rol in de coalitie, maar ook als oppositiepartij. Wat onze positie ook is na de verkiezingen, we zullen ons blijven inzetten om waardevol te zijn voor Rijssen+Holten.

Op hoeveel zetels hoopt u bij de verkiezingen:
Met de huidige vier zetels kunnen we het ChristenUnie-geluid prima laten horen, in 2014 zaten we kort bij een vijfde zetel. Met een kleine groei kunnen we deze vijfde zetel realiseren, ik hoop dat de kiezers ons dat vertrouwen geven, zodat we met nog meer kracht waardevol kunnen zijn voor Rijssen+Holten.

Wilt u in korte bewoordingen deze lijst nog aanvullen:
We zijn als ChristenUnie blij dat we niet meer alleen staan in het bevorderen van duurzaamheid, de aanhouder wint zullen we maar zeggen. Ook binnen de ChristenUnie is met leden gesproken over winkelopenstelling op zondag. Wij komen tot de conclusie dat de zondag als collectief rustmoment waardevol is voor Rijssen+Holten. Openstelling op zondag is wat ons betreft een ongewenste stap in de richting van een 24-uurs economie. Als ChristenUnie willen we graag dat Rijssen-Holten innovatief blijft in de uitvoering van de zorgtaken. Ook vinden we het belangrijk dat onderwijs en arbeidsmarkt elkaar blijven versterken. Hiervoor is de inzet van het onderwijs en de ondernemers onmisbaar en moet de gemeente waar nodig aanjagen en versterken. Zo kunnen we samen bouwen aan een waardevol Rijssen+Holten.

Dick Tukkers