Roefelen in Holten

HOLTEN - Op woensdag 18 april 2018 staat de jaarlijkse Roefeldag weer gepland. Op deze dag gaan leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs op pad om een kijkje te nemen bij diverse bedrijven. Dit moet hen dan helpen om uiteindelijk een passende beroepskeuze te maken.

Het Roefelcomité is druk bezig met de voorbereidingen om ook deze editie tot een succes te maken. Al enkele jaren organiseert ViaVie Welzijn de Roefeldag in Holten, een middag waarop de jeugd de kans krijgt om eens een kijkje te nemen achter de schermen van het bedrijfsleven. Voor de kinderen van de bovenbouw is dit een leuke kans om iets meer te weten te komen over de grote-mensen-wereld en hun eventuele interesse voor hun latere beroepskeuze. Bedrijven die al eerder hebben meegedaan weten hoeveel plezier ze de kinderen hiermee doen. De roefelgroepjes bestaan uit vier tot zes kinderen, elk groepje heeft minimaal 1 begeleider. De meeste bedrijven ontvangen 2 groepjes; het eerste groepje om 15.00 uur en het tweede groepje om 16.00 uur. De bedrijven en organisaties hebben zeer uiteenlopende programma's. De één verzorgt een rondleiding en de ander zet de kinderen aan het werk. Alles om een goede indruk te krijgen van het wel en wee van de organisatie. Achter de schermen zijn de vrijwilligers van het Roefelcomité al veel aan het regelen om dit weer tot een succes te maken. Zowel de bedrijven, begeleiders als kinderen genieten ieder jaar weer van deze leuke dag.

Aanmelden
Kinderen kunnen zich weer aanmelden voor deze leerzame en gezellige dag. Op www.viaviewelzijn.nl staat het formulier. Aanmelden voor de Roefeldag kan nog tot uiterlijk vrijdag 23 februari. De eigen bijdrage voor de deelnemers is 1 euro wat voldaan kan worden op de dag zelf. Ook bedrijven die geïnteresseerd zijn in medewerking kunnen zich melden bij het Roefelcomité. Dit kan via het emailadres roefeldagbedrijven@outlook.com.