Bezorger Christian van de Weerd
Bezorger Christian van de Weerd Foto:

Rijssen doet steeds vaker haar Jumbo-boodschappen online

RIJSSEN - Sinds afgelopen zomer kun je bij de Jumbo supermarkt in Rijssen online je boodschappen doen op Jumbo.com en deze thuis laten bezorgen of zelf afhalen. Dit is inmiddels zo populair, dat er een tweede Jumbo bezorgbus bij komt.

Voor wie altijd dacht dat inwoners van Rijssen niet zo snel online boodschappen zouden doen, kan het wel eens mis hebben. Althans, het Jumbo-filiaal aan de Boomkamp ziet dat het thuisbezorgen steeds meer in trek komt. Jumbo bezorgt wekelijks op zo'n honderddertig adressen. En daar is het aantal mensen dat de online bestelde boodschappen zelf afhaalt bij het pick-up-point in de winkel, nog niet in mee gerekend. Bestel je voor 12 uur 's middags, dan heb je de boodschappen de volgende ochtend in huis. Voor 12 uur 's avonds besteld, betekent bezorging de volgende middag of avond. Bij het bestellen kun je kiezen voor het bezorgmoment dat je het beste past. ,,Groot voordeel van online winkelen, is dat je keuze hebt uit het hele Jumbo assortiment," vertelt filiaalmanager Wiebe Boonstra. ,,Dus ook die speciale soort humus of dat lekkere Limburgse biertje. Het assortiment reikt verder dan wat wij in Rijssen in de winkel hebben." De online bestelde producten worden verzameld en gesorteerd in het verzamelcentrum in Den Bosch. Vandaar dat je de producten niet dezelfde dag, maar de volgende dag in huis hebt. In de loop van dit jaar opent er ook een verzamelcentrum in Raalte, wellicht worden de boodschappen in de toekomst nog sneller thuisbezorgd.

Vertrouwd
De bezorgservice is vertrouwd, de medewerkers van de Jumbo in Rijssen bezorgen het zelf. Dat wordt erg gewaardeerd door de klanten. De piek in bestellen en bezorgen ligt op de donderdag, vrijdag en zaterdag. Tien minuten voordat de bezorger bij je thuis is, krijg je een berichtje. Je betaalt de boodschappen bij aflevering middels pinbetaling. Vooraf betalen is nu nog niet mogelijk omdat dagprijzen en gewicht van versproducten pas bekend zijn op het moment dat ze verzameld worden.

Winkel of online?
Boonstra ziet vooralsnog geen verschuiving van de winkelomzet naar online omzet. ,,Blijkbaar trekt dit een nieuw type klant. Bovendien zien we dat vooral in het buitengebied waar men vaak één keer in de week of twee weken groots inkoopt, het gemak van het online bestellen en laten bezorgen zwaar meetelt." Helaas kan Jumbo nog niet in de hele gemeente boodschappen thuisbezorgen, als er langer dan 12 minuten gereden moet worden vanaf de winkel lukt het niet om bij iedere klant op tijd te zijn. Omdat het aantal bestellingen na een paar maanden al meer is dan er bezorgd kan worden door één bestelbus, rijdt er binnenkort een tweede Jumbo-bus rond. Naast particulieren wil Boonstra ook meer bedrijven gaan bedienen. ,,Nu zitten we op ruim 130 adressen in de week, straks verdubbelen we dit."