Afbeelding
Foto:

Nationale Voorleesdagen in MamaPapacafé en Bibliotheek


RIJSSEN-HOLTEN - Op vrijdag 2 februari en woensdag 7 februari kunnen ouders van jonge kinderen elkaar ontmoeten in het MamaPapacafé. Vrijdag in Rijssen, woensdag in Holten. Omdat de Nationale Voorleesdagen in volle gang zijn is het MamaPapacafé op deze data helemaal gericht op voorlezen.

Het Prentenboek van het Jaar 'Ssst de tijger slaapt' van Britta Teckentrup staat op deze dagen vol in de schijnwerpers. Bibliotheekmedewerkers lezen het boek voor en laten zo zien hoe leuk voorlezen kan zijn. Verder vertellen zij hoe belangrijk voorlezen is voor de (taal)ontwikkeling van jonge kinderen. Peuters die eind januari of begin februari lid worden van de Bibliotheek krijgen een vingerpoppetje van de tijger cadeau. Een lidmaatschap is gratis tot achttien jaar.

MamaPapacafé
Het MamaPapacafé is iedere eerste vrijdag van de maand in de Bibliotheek Rijssen en iedere eerste woensdag van de maand in de Bibliotheek Holten, van 9.30 tot 11.00 uur. Gezelligheid staat voorop. Ouders delen ervaringen terwijl de kindjes spelen en worden voorgelezen. Elke maand is er een gast aanwezig die informatie geeft over een bepaald onderwerp of een leuke activiteit organiseert. Het programma staat op www.bibliotheekrijssenholten.nl en op www.facebook.com/MamaPapacafeRijssenHolten.