Afbeelding

Sportclub Rijssen wint royaal van Daarlerveen met 0-4

DAARLERVEEN – Een koude en gure zaterdagmiddag. De mannen van trainer Gerald Willems moesten naar Daarlerveen om het op sportpark De Belt op te nemen tegen de drager van de rode lantaarn V.V. Daarlerveen.

Daarlerveen staat met 0 punten onderaan, maar toch een tegenstander om niet te onderschatten. Willems heeft iedereen behoorlijk op scherp gezet; het team gaat er volledig voor. Net als de trainer van Daarlerveen overigens. De toeschouwers krijgen anderhalf uur voetbal te zien. Scheidsrechter Simmelink uit Haaksbergen leidt de wedstrijd Engels ruimhartig.

Kansjes
Met jongeling Tygo Pijffers in de basis zet Sportclub Rijssen direct Daarlerveen onder druk. Na enkele kleine kansjes scoort Marcel Dangremond in de achtste minuut door de hoge voorzet van Maxim van Straaten in één keer met de binnenkant schoen in te tikken. Even later stoomt William Witten op en levert een prima schot af die de keeper van Daarlerveen ternauwernood tot corner kan tikken. Vanuit de corner, die perfect door Tijs Thijink genomen wordt, kan Marthijn Schottert uithalen. De bal verandert op weg naar het doel iets van richting, waardoor de keeper kansloos is. In de 26-stee minuut 0-2.

Uitdaging
Daarlerveen, dat ondertussen twee keer moet wisselen wegens blessures, moet lijdzaam toezien hoe Sportclub echt de overhand krijgt en er rustig op los kan combineren. In de 33-ste minuut kan Marcel Dangremond, vanuit een net niet in buitenspelpositie, op aangeven van Van Straaten, de bal voor de derde keer achter de doelman werken: 0-3. Na een goede één-twee tussen Devlin Roessink en Dangremond laat Roessink met een goed schot de 0-4 aantekenen, waarmee de ruststand op het scorebord kwam. Na rust gebeurt er op het scorebord niet veel meer. In aanvallend opzicht hoeft Sportclub niet en Daarlerveen kan niet. Hoewel strijdlustig, pogingen ondernemend, kansen hebbend, levert het geen punten op. Sportclub krijgt ook nog enkele kansen, maar werkt ze onnauwkeurig af. Het spel wordt enkele malen onderbroken voor wissels. Zo komen Mathijs Tempert, Jasper Kreijkes en Dirk Oosthoek het veld in om Evan Aalderink, Henk-Jan Baan Tijs Thijink te vervangen. Aan het spel verandert dat weinig en zo gaat de wedstrijd naar het einde. Na precies 90 fluit de uitstekend leidende scheidsrechter af.