Afbeelding
Foto:

ATB fietstocht
over Holterberg

NIJVERDAL - Zondag 11 februari gaat de VolkerWessels Holterberg ATB tocht opnieuw van start.

Fietstoerclub CC'75 is na de storm van 18 januari met veel vrijwilligers aan de slag gegaan om de paarse MTB-route op de Sallandse Heuvelrug weer begaanbaar en veilig te maken. Ook de route voor de VWHAT-tocht is vrij gemaakt van obstakels zodat vele MTB-liefhebbers weer veilig kunnen genieten van de mooie route van 35 of 55 km.

Klimmen
De tocht door het schitterende natuurgebied van de Sallandse Heuvelrug bevat single tracks, zandpaden, pittige beklimmingen en lange afdalingen. De route gaat over paden en door gebieden waar normaal gesproken waar alleen tijdens deze tocht gefietst mag worden . Hierdoor ontstaat de kans om ook van deze prachtige stukken natuur te genieten.

Mooie route
Zowel de korte als de lange route gaan eerst richting Holten. De route van 55 km maakt een extra lus naar de noordkant, richting Hellendoorn. De 35 km heeft onderweg 1 keer een verzorgingspost en de 55 km heeft 2 keer verzorging met technische ondersteuning. De vorige editie is de tocht beoordeeld door de kwaliteitscommissie van de NTFU. Men heeft de hoogste beoordeling "Extra Goed Geregeld" gekregen. Hierbij wordt gelet op veiligheid, organisatie, uniforme bewegwijzering van de route en beoordeling van de deelnemers.

For Kids Only
Speciaal voor de jeugd organiseert de club tegelijkertijd voor de 4e keer de For Kids Only tocht. Deze populaire For Kids Only tocht wordt georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Onder begeleiding van ervaren MTB-ers wordt in verschillende groepen een uniek parcours gefietst. De deelname is gratis. Men kan starten tussen 9.00 en 10.00 uur bij camping Noetselerberg, Holterweg 116, Nijverdal. Vanaf 10 uur kan je voor De For Kids Only tocht inschrijven na korte uitleg starten we om 10.30 uur. Hier zijn kleed- en doucheruimtes aanwezig en tevens kan hier de mountainbike schoon gespoten worden. De kosten bedragen voor NFTU leden € 5,00, voor niet leden € 7,00 en kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Goed doel
Tevens wordt er €1,00 per deelnemer afgedragen aan de Stichting Support For Nature. Hiermee dragen wij bij aan de instandhouding van het prachtige natuurgebied. Voor snelle doorstroming kun je gebruikmaken van voorinschrijving en/of Scan en Go. Voorinschrijving is mogelijk voor zowel de reguliere als de For Kids Only-tocht. Dit kan natuurlijk ook via de website van CC' 75: www.toer.cc75.nl.