Voorjaarsmarkt bij Jacobus Fruytier

RIJSSEN - Op zaterdag 17 februari 2018 wordt er in het schoolgebouw van de Jacobus Fruytier scholengemeenschap een voorjaarsmarkt georganiseerd.

De verkoop is van 09.30 tot 13.30 uur. Er wordt fruit, belegde broodjes, taart en oliebollen aangeboden. Ook worden er onder andere kaarten, speelgoed, bloemstukken verkocht. Kinderen kunnen meedoen met een spelletjescircuit en er is een portrettekenaar. Koffie en thee drinken met een stuk taart erbij kan in de koffiehoek.

Goed doel
De markt is georganiseerd door de jeugdverenigingen van de Gereformeerde Gemeenten om geld in te zamelen voor het project 'Geloofwaardig onderwijs'. Dit landelijke project van de Gereformeerde Gemeenten ondersteunt jongeren in Nigeria, Pakistan en India bij het volgen van een gerichte opleiding. De opbrengst wordt gebruikt voor opleidingsmiddelen. Voor meer informatie: www.jbgg.nl/geloofwaardig/.

Architectuur

HOLTEN - Evert Jan Geerdes bezoekt het Kulturhus Holten om te vertellen over de bijzondere architectuur van Le Corbusier.

Le Corbusier was een Zwitsers-Franse architect die vaak in verband wordt gebracht met de moderne architectuur. Zijn werk kent liefhebbers maar ook critici. Duik samen met Geerdes in de wereld van deze architect en bepaal zelf of zijn werk kunst was, of een flop. Op 14 februari om 20.00 uur vertelt hij over het werk van Le Corbusier in het Kulturhus.