Afbeelding
Foto:

Nieuwe invulling van vervoerstaken

RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten is begonnen met het herbeoordelen van de behoefte aan vervoer bij de inwoners. Deze herindicatie moet ervoor zorgen dat inwoners zoveel mogelijk passend vervoer krijgen.

De gemeente is al sinds begin 2017 in gesprek met inwoners, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven om tot een vernieuwende aanpak te komen. Eind december stemde de gemeenteraad in met het plan. met ingang van juli is een nieuwe taxivoorziening voor iedereen te gebruiken. Dit omvat dan rolstoeltoegankelijke buurt/flexbussen die meer dan 100 haltes bezoeken. Zo hoeven gebruikers maximaal 200 meter te lopen naar een halte.

Laag bedrag
Inwoners die niet met het openbaar vervoer kunnen reizen betalen dan een maandelijkse bijdrage van 25 euro waarmee ze tot 2000 kilometer per jaar kunnen reizen. De gemeente kijkt nu of gebruikers van de Regiotaxi toe kunnen met regulier vervoer, deze ' taxi voor iedereen' of dat nóg een andere optie wenselijk is.

Informatie
Inwoners die het vervoer via de gemeente regelen hebben hierover bericht gehad. Omdat een en ander natuurlijk vragen op kan roepen heeft de gemeente ook een apart deel van de website opgezet om de meest gestelde vragen te beantwoorden over het nieuwe beleid. Dit is te vinden op www.rijssen-holten.nl/vervoer.