Afbeelding
Foto:

Nijverdal in strijd voor mooiste middengrote markt van Nederland

Nijverdal - Afgelopen zaterdag was het een spannende en gelijk ook een heel gezellige dag op de Nijverdalse zaterdagmarkt. Spannend omdat de jury voor de laatste keer kwam keuren. De markt is doorgedrongen tot de laatste drie markten voor de titel mooiste middengrote markt van Nederland.

De uitslag van deze zinderende wedstrijd zal in maart bekend worden gemaakt. De marktkooplui hadden daarom ook hun uiterste best gedaan om extra gezelligheid toe te voegen aan deze toch al feestelijke dag. Overal waren kleurige vlaggetjes opgehangen, de foodkramen waren voorzien van tafeltjes en stoeltjes zodat bezoekers in een ontspannen sfeer de verse producten konden nuttigen en er werden diverse hapjes uitgedeeld.

Gevulde tassen
Aan het eind van de ochtend nam Martin Wippert, als jarenlang de marktmeester van onze markt, de microfoon ter hand om de vijf volle markttassen uit te reiken aan de gelukkig winnaars. De tassen werden overhandigd door middel van namen trekken. Deze rol was weggelegd voor de kinderen. Ook de jury en een afgevaardigde van de gemeente Hellendoorn waren aanwezig bij deze ceremonie. Deze laatste twee feliciteerden de markt en de bewoners van de gemeente Hellendoorn met deze mooie en leuke weekmarkt. Ze spraken vol lof over de Nijverdalse markt en staken hun trots niet onder stoelen of banken.

Groente en fruit
De vijf winnaars gingen naar huis met een zelf gekozen bos bloemen een tas gevuld met groente en fruit en een mooie jute markttas gevuld met kaas, worst, mutsen, sjaals, kaarten, sokken, waardebonnen en nog veel meer.