Afbeelding

SC Rijssen verliest van Blauwwitters met 1–3

RIJSSEN - Sportclub Rijssen verloor nog niet zolang geleden uit van BZSV De Blauwwitters met 2-1, maar toch was de overwinningshoop zaterdag sterk aanwezig. Trainer Willems moest het doen zonder Maxim van Straaten. Hij ontbrak wegens werk, waardoor good old Marcel Dangremond in de spitspositie moest beginnen. Kersverse vader Dirk Oosthoek begon vandaag op links midden.

Om precies half drie floot de scheidsrechter het startsignaal. BZSV ging voortvarend van start in tegenstelling tot Sportclub. In vijftiende minuut ging het mis. Opnieuw opende BZSV het spel op de rechterkant. Daar beging een Sportclubverdediger de fout om een aanvaller binnen de beruchte lijnen te tackelen, met een strafschop tot gevolg. Die strafschop werd slecht genomen en in eerste instantie gestopt. BZSV liet zich een tweede kans niet ontnemen en schoot de bal alsnog binnen: 0-1. BZSV wachtte de kansen rustig af en met nog zo'n vijf minuten te spelen brak opnieuw een speler op rechts door. Omdat aan de linkerkant iemand in de Sportclubdefensie zijn man liet lopen, kon de bal eenvoudig naar links getikt en in het doel worden geschoten: 0-2.

Na rust verving Jasper Kreijkes William Witten en speelde Marcel Dangremond laatste man. Dat hielp. Sportclub kwam beter in het spel en er werden enkele goede aanvallen afgerond met een schot op doel. Na een paar van die aanvallen nam de hardwerkende Tijs Thijink een goede voorzet van Marthijn Schottert in één keer op de slof en gaf de keeper geen kans: 1-2.

Sportclub ging er weer in geloven, maar er werden ook meer risico's genomen. En dan gebeurt het tegenovergestelde. Bij een aanval van Sportclub was de hele verdediging opgeschoven en stond de linksbuiten van BZSV vrij op de linkerkant. Zijn eerste poging richting doel werd gestopt door Ronny Grobben. Maar toen hij dacht dat het gevaar geweken was, draaide de aanvaller naar binnen en schoot tussen enkele verdedigers door op het doel: 1-3. BZSV speelde de wedstrijd rustig uit tot het eindsignaal.