Afbeelding
Foto:

Bestuurswissel bij IVN afdeling Rijssen-Enter

RIJSSEN - Op 2 februari was de Algemene Ledenvergadering van de IVN afdeling Rijssen-Enter. Tijdens deze vergadering trad het voltallige bestuur af.

Het nieuwe bestuur bestaat uit voorzitter Wim Baan, secretaris Joop Kamperman, penningmeester Henk Ligterink, lid Educatie Wim van Wingerden en lid Kees Wolffenbuttel.

Ereleden
De eerste handeling van het nieuwe bestuur was het toekennen van het erelidmaatschap aan een drietal leden: Frans Lentelink, Eef Roelofs en Wim Ligterink. Bijna 50 jaar geleden stonden zij aan de wieg van de afdeling. De nieuwe voorzitter van de afdeling Wim Baan bedankte hen met een grote bos bloemen voor wat zij voor de vereniging hebben gedaan. De ereleden ontvingen een daverend applaus.

Rol van betekenis
Dhr Lentelink maakte jaren deel uit van de Landinrichtingscommissie Rijssen, was medeauteur van Natuurlijk Rijssen en actief bij de Informatieboerderij 'n Witten op de Borkeld. Dhr Roelofs was de stuwende kracht achter vele activiteiten, initiator van de "Nectarkroeg" op de Informatieboerderij 'n Witten op de Borkeld. Ook waren zij actief in het opschonen van natuurgebied de Borkeld. Dhr Ligterink was jaren lid van de Milieuraad Rijssen, gaf talloze excursies en was de paddestoelenexpert bij uitstek. Dhr Lentelink kon helaas niet aanwezig zijn.