Afbeelding
Foto:

Leerlingen CSG winnen BWI-prijs

RIJSSEN - Drie leerlingen van CSG Reggesteyn Rijssen hebben de eerste prijs gehaald bij de Overijsselse Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) wedstrijden voor vmbo leerlingen in Overijssel.

De 4e klas BWI leerlingen Crystal Nijland, Niels Jansen en Gerald van den Noort hebben in totaal 82 van de 100 punten behaald en lieten hiermee de andere scholen ruim achter zich. Deze wedstrijden worden jaarlijks door Skills Talents georganiseerd. Er deden 6 vmbo scholen mee uit onze provincie. De wedstrijden werden gehouden tijdens de open dag van het ROC van Twente en Bouwgilde.

Kampioenschap
Door het behalen van de eerste prijs mogen ze van 15 tm 17 maart naar de nationale kampioenschappen. Skills The Finals is hét evenement waar het (beroeps)onderwijs samenkomt met het bedrijfsleven. Van 15 tot en met 17 maart staat Overijssel in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden voor het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo), om uiteindelijk één van de duizend finalisten te zijn die strijdt om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied.