Afbeelding
Foto:

Van Chopin tot Einaudi in Brusselzaal

RIJSSEN - De Stichting Stadsmuziek Rijssen organiseert ook in 2018 weer een serie concerten in de Brusselzaal van het stadhuis.

Zo zal op 19 april stadsorganist Dick Sanderman een wandelconcert verzorgen waarin de bezoekers zowel de Brusselzaal als de Schildkerk bezoeken; tijdens de inmiddels traditionele orgelwandeling op 29 september komt daar dan de Dionysiuskerk nog bij. Dwarsfluitensemble Aquaflûte speelt op 7 juni, samen met pianiste Laura Troost, en op monumentendag wordt het stadhuisorgel bespeeld door Erik Bakker en Ard Jan Koster.

Eerste concert
Het eerste concert van 2018 wordt op donderdag 22 februari verzorgd door blokfluitiste Maaike Dessens, blokfluitdocente aan de Rijssense Muziekschool. Zij wordt begeleid door Arend Kettelarij op orgel en piano. Solistisch speelt de blokfluitiste onder meer de spectaculaire Raindance van Nicolai Termöhlen. Met begeleiding speelt Maaike muziek van Telemann en Couperin, alsmede een nieuw werk van Arend Kettelarij. Arend speelt zelf op orgel muziek van Pachelbel. Hij laat de nieuwe piano horen in werk van o.a. Chopin, Pärt en Einaudi. Een zeer gevarieerd programma!

Kom ook
Het concert op donderdag 22 februari begint om 20.00 uur, de toegang is gratis. Aan de uitgang wordt gecollecteerd.